Meldingen
Alles wissen

Bierlikeur


Berichten: 31
Topic starter
(@licasi)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wie heeft er ervaring met Bierlikeur maken?

Heb onlangs een heerlijke bierlikeur geproefd.

Kan geen recept vinden.

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
8 reacties
3 Reacties
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@licasi ik heb vorig jaar van alcoholvrij bier dat over was een bierborrel gemaakt.

eerst het bier in een vergistingsvat laten vergisten (er zit voldoende suiker in) daarna destilleren en na het destilleren diverse kruiden toegevoegd.

Ik noem het een “bierborrel”

Groet, @ndré🥃😎

Beantwoorden
(@licasi)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 31

@ndre BLijft er in het distilaat nog wat voor de originele bier smaak over of kun je net zo goed wodka gebruiken?

 

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@licasi 

mee blijft altijd smaak over, bijvoorbeeld dat er alcohol vrij bier gebruikt word met Citroen er in, blijf je dat toch ietsjes proeven

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gerste beslag maken als bie en vergisten . Em hierna  met hop en citroen afstoken.  Eventueel zoeten. 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@licasi)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 31

@robbert Intressant! Geeft het een bier-achtig karakter?

Beantwoorden
Berichten: 31
Topic starter
(@licasi)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zijn er stokers die echt bierlikeur maken en de kennis daarover willen delen?

Of wordt het weinig gemaakt door medestokers hier?

Heb net 20 liter dubbelbier gemaakt en vraag me af of het zinvol is o bijv. 10 liter af te distilleren of dat dit qua smaak weinig toevoegd behalve mee alcohol?

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@licasi je kunt het destilleren op een potstill waarbij je inderdaad smaak concentratie krijgt en meer alcohol .  Hop is alleen venijn in destilleren. Het krijgt snel overhand. Dus met het brouwen moet je daar rekening mee houden . 

Beantwoorden
(@licasi)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 31

@robbert Ik ga het binnenkort proberen!

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?