Klopt het dat bio-brouwmaat is gestopt? Dat staat op de site. Is dat voor goed?
Waar kun je nog meer mout kopen wat al geschroot is?
Erik heeft een tijdje geleden aangegeven te stoppen met Bio Brouwmaat inderdaad.
De site die ik vond is;
https://www.brouwmout.nl/product/moutmixer-service/
Wel nog niks besteld zelf dus kan er weinig meer over zeggen.
Ooh. Ik zat al te zoeken hier op het forum maar ik kon het zo snel niet vinden.
Ja die site zit ik nu ook te bekijken. Hartelijk dank daarvoor.
PS. Nu ik het toch erover heb. Ik houd van islay whisky. We hebben het er vaker over gehad over gist maken zelf mouten en op turf eesten/roken. Maar wat zijn lekkere soorten mout om een ietsie islay achtige whisky van te maken voor ik me ineens in het diepe gooi? Mix van rookmout? zuurmout? heavy peated mout? Roggemout?
Heavy peated mout is meestal rond de 35 PPM max, na het stoken blijft de turfsmaak wel hangen maar minder het rokerige gedeelte. Soort van Finnlagan idee krijg je dan.
Ik weet wel een 55 PPM turfmout maar kan niet vinden waar ik m kan bestellen, heet Thirsty Thistle.
Rookmout is in grotere hoeveelheden eerder rookworst dan wat anders, ben er zelf geen voorstander van om het in een hoog aandeel te gebruiken.
Wat je ook kunt overwegen is om het hout wat je gaat gebruiken te blakeren. Doen ze bij de Islay Whiskies ook voor meer creosoot smaak.
Oke duidelijk hartelijk bedankt.
Ik heb 6 kg nodig (voor 20L stookwijn)
Dus misschien 5kg heavy peated en 1kg rookmout.
Het is toch blijven proberen tot je je favoriete smaak hebt waarschijnlijk.
Wat je ook kunt overwegen is om het hout wat je gaat gebruiken te blakeren
Gewoon in de kachel leggen enkele minuten en dan doven?