Meldingen
Alles wissen

Caramel rum


rummy dummy
Berichten: 90
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Goedendag allen, ergens had ik gelezen dat je van gecondenseerde melk caramel kunt maken door het gesloten in blik ongeveer 3 uur helemaal onder water te laten koken. Dit interesseerde mij en dacht hoe kan het dat het caramel word maar vooral dat het blik niet ontploft 😆 dus ik buiten aan de gang en ja hoor echt een smakelijke "pasta " achtige caramel. Uiteraard als rum liefhebber deze door de rum geroerd en laten oplossen om te kijken wat hier de uitkomst van zal worden...

 

 

1686038827-20230606_095338.jpg
Beantwoorden
10 reacties
rummy dummy
Berichten: 90
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Dit is het eindresultaat een likeur achtig csramel rum om zo op te "nippen".

Wat nog wel een dingetje is , is de uitdaging om de caramel beter op te lossen want hoe goed ik ook roer en schud er zaten veel klontjes in die ik eruit moest zeven.....misschien au bain marie verwarmen met de rum er al bij of zonder zonder dat de alcoholbewaard blijft? Of gewoon zo stroperig maken...

Beantwoorden
2 Reacties
Notna
(@notna)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 345

@rummy-dummy, bedankt voor het delen ik ga dit zeker eens uitproberen

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 410
rummy dummy
Berichten: 90
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Bedankt voor de reactie 's de  tip die ik kan meegeven is om het stroperig te houden je het  korter moet koken. 

Nu nog oplossen zonder klontjes ontdekken 

Beantwoorden
4 Reacties
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 410

@rummy-dummy wat ik las is dat ze na het koken de klontjes er uit kloppen

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 410

zou je dit ook bij wisky kunnen doen?

Beantwoorden
rummy dummy
(@rummy-dummy)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 90

@rinus55 geen idee ik denk van wel probeer het anders gewoon met een klein beetje lijkt mij van wel...ik las op dit forum dat ook caramel siroop voor in de koffie word gebruikt en ook heb ik een eerder gepost bericht hieronder bijgevoegd van Robbert...zijn allemaal ideeën die hopelijk anderen ook stimuleren

1686426234-20230610_213903363.jpeg
Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 410

@rummy-dummy morgen eens maken zoals robbert doet en ik heb ook siroop staan eens kijken wat het verschil is en of het smaakt

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Receptje zonder drank, maar als je toch de moeite gaat nemen om de gecondenseerde melk te koken is dit wel lekker, Banoffee Taart

Beantwoorden
1 Beantwoorden
rummy dummy
(@rummy-dummy)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 90

Zo dan! Lekker zeg chocolade Caramel en slagroom zo maak je een baksteen nog lekker! 

 

1687202258-20230618_141612.jpg
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?