Goedendag allen, ergens had ik gelezen dat je van gecondenseerde melk caramel kunt maken door het gesloten in blik ongeveer 3 uur helemaal onder water te laten koken. Dit interesseerde mij en dacht hoe kan het dat het caramel word maar vooral dat het blik niet ontploft 😆 dus ik buiten aan de gang en ja hoor echt een smakelijke "pasta " achtige caramel. Uiteraard als rum liefhebber deze door de rum geroerd en laten oplossen om te kijken wat hier de uitkomst van zal worden...
Dit is het eindresultaat een likeur achtig csramel rum om zo op te "nippen".
Wat nog wel een dingetje is , is de uitdaging om de caramel beter op te lossen want hoe goed ik ook roer en schud er zaten veel klontjes in die ik eruit moest zeven.....misschien au bain marie verwarmen met de rum er al bij of zonder zonder dat de alcoholbewaard blijft? Of gewoon zo stroperig maken...
Bedankt voor de reactie 's de tip die ik kan meegeven is om het stroperig te houden je het korter moet koken.
Nu nog oplossen zonder klontjes ontdekken
Receptje zonder drank, maar als je toch de moeite gaat nemen om de gecondenseerde melk te koken is dit wel lekker, Banoffee Taart