Meldingen
Alles wissen

Een Pdf over kwaliteit van de thuiswerkers


Robbert
Berichten: 9926
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

een leuk pdf over de kwaliteit van de thuis gestookte drank.

(De Nederlandse uitslag verbaasd mij niet als ik om me heen kijk.)

 

Beantwoorden
12 reacties
1 Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2686

@robbert thnx interessant.

Beantwoorden
Berichten: 134
(@drankdier)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Interessant om te lezen. Vooral als je verder gaat zoeken welke onzuiverheden er gevonden zijn, wat deze doen en hoe ze ontstaan. Methanol kennen we allemaal wel, maar er is meer.

Beantwoorden
10 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@drankdier er zijn indrdaad veel verontreinigingen mogelijk  .

Valt nog mee wat volgens de tabel in nederlandse samples was gevonden   ,  mangaan , azijnzuur en koper . 

En dat zijn ook nog eenvoudig voorkombare problemen  .

Het waren ook maar enkele samples . Schijnbaar van toch onervaren stokers  . Maar zoals ik al zei met wat ik om me heen zie voorbij komen verbaast de uitslag mij niets  .

Methanol wordt veel over gezegd vaak door mensen die niet weten waar het vandaan komt en graag alles over een kam scheren.

Gezond verstand gebruiken en niet op de dolle roes maar wat doen .

Ik heb zelf een gaschromaatograaf staan al lang geleden teste ik vaak. Nu staat ding vaak in stof Ik test nu en dan voor kennis. Maar ook die hebben de vaardigheid inmiddels dat testen negatief dus ruim binnen normen zijn .

met gezond verstand werken  en dus niet te veel naar amerikaanse moonshiners  Of zoals je ziet in overzicht roemeense , hongaarse , tsjechiesche voorbeeld te werken .

Beantwoorden
(@axelf)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 64

@robbert wat wordt er bedoeld met surrogate alcohol in de pdf? 

Weet je ook wat die aangeven  aanwezige stoffen zijn ?

Waar ze vandaan komen en hoe ze zijn te voorkomen?

Je meet ook zelf ? Wat kom je zelf tegen bij jou of bij anderen waar je voor test?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@axelf

Surrogate alcohol is o.a . de alcohol uit suiker verkregen.

 
De elementen zijn o.a. ;
Koper
Methanol
Cadmium
Lood
Ethylcarbamaat
Di-n- butuftalaat
AceethalAldehyde /ethanal
Mangaan
Nikkel
Aluminium
Borium
Zuurbuffers / zwakzuur bindingen.
 
Stoffen komen voort uit o.a.
 
Pitten die aanwezig zijn of kapot zijn gegaan door hakselen en persen .
Resten van takken en steeltjes .
O.a. steenvruchten fruit met harde schil  zijn pectine rijk pectinesterase splits methyl af.
 
Zure bindingen .
ontstaan bij gisting , destillatie ,  slechte vergistingen, te lang laten staan van uitgegiste Stookwijnen. 
 
gebruik van verkeerde plastic's waaruit weekmakers vrijkomen laten sporen achter  .
 
Slechte verbindingen tussen metalen.
Gebruik van Goedkopen slechte materialen.
Gebruik van verkeerde materialen.
Beschadiging van materialen.
Oxidatie's van rvs , koper en aluminium die vrijkomen.
Vaak zure aantasting of galvanische corrosie.
Ook metalen kunnen tijdens destileren door te hoge zuren in het destilaar oxides mee doen komen .
 
Voorkomen doe je door zorgvuldig te werken met juiste materialen geschikt voor doeleinden.
Borium staat ook in de lijst dat zou zelfs van slecht of oud glas kunnen komen . 
 
Onzorgvuldig of onwetend metproducten omgaan kan voor vervelende vervuiling zorgen even als Stook fouten .
Te weinig voorloop of naloop afnemen.
 
 
Ja ik teste in verleden vaak zelf maar waardes meest nihil en ik gebruik zelfde werkwijze nog steeds dus test zou zelfde blijven aan geven . 
Enige wat in verleden en nog wat extra bewerking nodig heeft is 
de amaretto die ik maak met ook bittere amandel .
De hoeveelheid cyanide in amandel is vrij hoog even als in abrikozen, kers , pruimen pitten,  ook appelpitten .
Maar als ik nu test blijft deze ver onder norm door gebruik van middelen om af te zwakken .
 
Ja ik heb ook voor andere wel getest  bij sommige waarvoor ik wel heb getest vond ik ook wel diverse verontreiniging.
Maar meestsl wel vlonder de veilige normen.
Laatste wat ik door de gaschromaatograaf was brande wijn en slivovic van een kennis hier uit de buurt . 
Maar haar ervaring met steenvruchten Was ook duidelijk in uitslagen .  
 
Secuur werken dan is er geen vuiltje aan de lucht  of in de ketel .
 
 
 
 
 
 
 
 
Beantwoorden
(@drankdier)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 134

@robbert Wat is uw amaretto recept dan als ik vragen mag? Wij zijn op werk namelijk collectief de amandelen uit onze perzikken en nectarines aan het halen en op alcohol aan het zetten.

Ruikt al echt heerlijk alleen het zijn er nu zoveel dat het ons niet verstandig meer lijkt om er ammaretto van te maken.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@drankdier amandel is een noot geen pit.

 
Ik heb een paar verschillende recepten. Amaretto en "disarrono. "
Echte Amaretto bestaat uitsluitend uit amandel noten bittere bruine en de zoete witte amandelen, rietsuiker en iets citrus ( deze maak ik zelf )
Let op ! hoog in cyanide  /blauwzuur . Verstandig om dit te neutraliseren / af te zwakken !
 
 
Disarrono word met witte amandelen, abrikoos pitten, abrikoos , citrus , vanille boon ,kaneel en nootmuskaat gemaakt.
Bevat ook cyanide maar minder pas hiermee op gebruik daarom geen kapotte pitten en niet te veel ! !
 
Simpel " disarrono" soortgelijk recept 
 
800 mil alcohol 44 % 
120 gr witte amandelen 
70 gr abrikoos pitten.
70 gr abrikoos 
Citroenschil van ½ Citroen
Kaneelstokje
½ Vanilleboon 
 
2 weken macereren  .
Hierna door zeef  en 
Aanvullen met suikersiroop van rietsuiker . 250 a 300mil naar smaak.
 
 
 
 
 
 
Beantwoorden
(@drankdier)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 134

@robbert Wij willen de origenele Amaretto proberen. Zou jem ij kunnen vertellen hoe de cyanide / blauwzuur  kan worden afgezwakt? ik las ergens dat het wordt afgebroken door licht

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@drankdier uv licht werkt alleen als er geen glas tussen zit  . Dus rechtstreeks aan de drank .  Maar werkt heel langzaam duurt weken  voor een kleine hoeveelheid is afgebroken. 

Ook al blijft er een deel achter in ketel van de Cyanides. Gebonden aan alcohol lift het makkelijk mee.

Sulfree of verdunde waterstof peroxide kun je gebruiken om cyanides af te breken . 

Maar test eerst . En test ook naderhand  .

Ga niet zomaar aan de gang uit de losse pols of laat iemand je helpen erbij ! 

 

Beantwoorden
(@drankdier)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 134

@robbert Bedankt. Waterstof peroxide hebben we wel staan. De dest die je in een eerder beschreef zal ik dan gebruiken om te kijken of alles is afgebroken

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 307

@robbert hier weer wat voorraad van verschillende pruimcombinaties gemaakt.  Maar mag ik een paar flesjes slivovitsj bij jou brengen voor proeven en zou je alsjeblieft nog eens willen testen met dat machientje op methyl en su ?

groetsjes Theresa .

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@theresa ik bem komende 2 weken niet in gelegenheid. 

Je weet inmiddels hoe de gaschromaatograaf werkt haal hem deze zondag even op  dan kun je zelf bezig ..

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?