Meldingen
Alles wissen

Eerste bak aangemaakt voor alcohol

Pagina 1 / 3

Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

zojuist m`n eerste bak met suiker water aangemaakt om alcohol ervan te maken, om zo dadelijk mijn temperatuur op pijl te houden, tijdens vergisten, heb ik een verwarmingsbuis voor aquarium gebruik genomen, Deze had ik nog liggen in m`n kelder. De spiraal is in te stellen zodat mijn temperatuur niet boven de 30β€˜C gaat komen. Wie iets bewaard die heeft wat.

Beantwoorden
40 reacties
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

M`n eerste Limoncello is klaar, welliswaar niet zelf gestookt, omdat deze vrijdag klaar moest zijn, maar toch heerlijk geworden, heb het receptje van Likeurmeneer gebruikt, waarvoor mijn dank. ik kan helaas het percentage niet meten omdat mijn aangeschafte alcoholmeter niet werkt, hij zakt niet weg in de drank en geeft onder 0% aan.
helaas dus, maar naar mijn verdunningsregel uitgerekend te hebben heb ik nu rond de 30/35% Limoncello

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is dan een pittige limoncello.
Zeker omdatΒ vaak de dames dit drinken.
Mijn limoncelloΒ is meestalΒ rond de 25%.

Proost!

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

M`n zoon vroeg me om n goeie te maken voor zijn feestje, deze ervaring zullen de drinkers niet snel vergeten hahaha, net zelf ook een glaasje ervan geprobeerd, heeeeerlijk, over 2 weken ga ik nog meer maken EN een heerlijke dropshot maken, meteen erna ook maar eens langzaam aan d slag om mijn eigen favoriete drankje aan te gaan maken. dan heb ik nog net genoeg gekochte whiskey om uit te komen totdat de mijne klaar is en gerijpt is.Het begint me nu al plezier te maken met het experimenteren.

Beantwoorden
Berichten: 35
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wij hebben in de stad een Italiaanse specialiteitenzaak waar ze ook zelfgemaakte limoncello verkopen. Flesje zelf vol tappen uit zo'n mooie glazen Kilner pot πŸ™‚ Zij geven aan dat het 38% is. Je moet hem ook uit de vriezer kunnen drinken, met 25% bevriest hij zeker in mijn vriezer. De Limoncello is het lekkerste uit de vriezer en dan zo dat je hier en daar wat ijskristalletjes proeft bij het drinken, heerlijk!

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb 1Liter 96% genomen, daar de schillen van 10 citroenen en sap van 2, 1,6 liter water en 600 gram suiker, kwam uit op 3 liter limoncello, als ik hierop de verdunningsformule op los laat krijg ik
Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β  1x0.96
1x0.96=3x?Β Β Β  ?=Β Β Β Β Β Β  3Β Β Β Β Β Β  = 0.32 dus 32%
volgende keer iets minder water eraan toevoegen........

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Deze week in drie runs mijn eerste bak gedestilleerd. De opbrengst was buiten alle verwachting: liefst 25 bruikbare fracties van 200 ml met concentraties tussen 72% en 45%. Met essences al beerenburg en gin gemaakt.Β Vandaag met de 70% limoncello gemaakt. Morgen brengen ze slivovitsj, ouzo en whisky-essence. Ik weet dit WE dus wat doen en de komende week wat drinken.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

de slivovitsj wil ik volgend jaar gaan maken uit pruimen, ik ga dit jaar op vakantie naar KroatiΓ«, dus dit jaar ga ik er niet aan beginnen, t hele proces moet goed in de gaten gehouden worden ivm schimmel, in de winter daarom beginnen met appelschnaps uit verse appel, appels kan ik in overvloed krijgen, dus daarom deze keuze.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

verder wil ik kijken dat ik mijn hele run op 95% ga krijgen, dit ga ik dan opslaan zodat ik maar hoef af te tappen als ik wat nodig heb.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij mij is het ook de bedoeling te vertrekken van verse producten. Maar daarvoor zal er eerst nog heel veel water naar de zee moeten lopen (lees; leergeld betalen). En natuurlijk eerst op vakantie.

Een goed idee trouwens om een voorraad op te slaan. Al vraag ik me hierbij wel af of deze op 96% moet zijn. Mijn eerste fracties halen makkelijk 70%. Dit lijkt me ruim voldoende om extracten te maken van kruiden (cfr. mijn limoncello).

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

des te hoger de % des te beter neemt het de sappen op als ik het goed begrijp, daarom wil ik op nummer zeker gaan, daarna kan ik altijd nog verdunnen. De whiskey ga ik tot n 70% destilleren omdat ik m dan fatsoenlijk kan lageren en laten rijpen, hiervoor schaf ik me een houten vat aan waar ik dan ook nog eiken snipper aan toe ga voegen, des te meer raakvlak des te beter rijping, want de whiskey rijpt sneller in een klein vat van 30 liter omdat er minder drank met meer oppervlakte in aanraking komt, bij grotere vaten dus grotere oppervlakte creΓ«ren naar logisch beredeneren

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wil je een vat van 30l vullen zal je wel wat mogen stoken. Zelf heb ik al een bierbrouwsel opstaan. De helft voor consumptie, de andere helft om te stoken.
ik heb ook al whiskymout gekocht, maar dat is voor na de zomer. Voor dat ik een vat ga vullen ga ik toch testen doen met houtsnippers (die heb ik ook al).

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zoals ik heb begrepen heb ik van 5 Kg mout en 15liter telkens een 1,8Liter, de houtsnippers neem van n stammetje eiken waar ik de schors vanaf haal, plakken zaken van n centimeter (op advies van n forumlid) schoonblazen met compressor, en om er een rooksmaak aan te geven brand ik dik n uur in een roker op 150β€˜C (de rooksmaak vind ikzelf heerlijk in n whisky maar ieder zijn eigen smaak) de whisky ga ik ook pas in de herfst winter maken zodat ik ook de tijd heb ervoor.

Beantwoorden
Berichten: 86
Topic starter
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

vandaag m`n eerste Run alcohol gemaakt van suiker, turbogist en 25 liter water zoals beschreven bij aankoop,, ik ben uitgekomen op 5 liter alcohol van 65% en 1 liter van 55%, naar mijn berekening heb ik een begin percentage in mijn mash gehad van 13%, ver onder de 23% dus, laat de boel even afkoelen en stook m nog eens op om te kijken wat er uit de rest van de "afval" nog uit komt. zal niet meer zo heel veel zijn.

Beantwoorden
Berichten: 35
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je een vinometer? Dan kun je voor het stoken je stookwijn meten.Hoeveel suiker had je gebruikt en welke turbogist?
Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er maar 13% in je sugarwash heft gezeten.
Hoelang heeft het staan gisten? Was het volledig uitgebubbeld?

Desalnietemin een behoorlijke sloot alcohol in ruil voor een paar pakken suiker en een zak gist πŸ˜‰

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?