Dag allen.
Mijn eerste ruwstook is een feit, maar heb nog wat vragen.
Ik heb een whisky most gemaakt van het recept van alchemist.
All grain
Nu krijg ik bij het opwarmen eerst de bruine kleur alcohol.
Ik zit rond de 40%
Zie foto's
Tips????
Een spuger, het is schuim. Dit kan verschillende reden hebben, vaak opeengestapeld. Ketel niet te vol? Stookwijn voorverwarmd met goed roeren? Geen slaolie toegevoegd voor t stoken? Te veel vermogen? Het kan ook door minder volledige maisch komen.
Ergens in Alchemist's topic zou de vochtige doek naarboven komen. Een vochtige lap zou spugen wat kunnen onderdrukken
De maisch stappen snap ik. Ik brouw ook bier en kan de temp goed vast houden.
Slaolie toevoegen, is dat een must?
Ja oke, ik heb destijds al gemaakt. Ik zal dus een 52 graden maisch stap inlassen. Dan krijg je de eiwitrust. Thanks voor de tips. Ik heb nog een 6 liter over die ik morgen ga destileren. Dan zal ik eens de slaolie proberen