ik ben momenteel in de Franse Alpen en daar maken ze in een klooster deze elixer. Kent iemand deze?
Groet, @ndré??
Dat is een Chartreuse soort .
Heerlijke drank .
Voor de gevorderde thuis destilleerders ook leuk im te maken.
Zitten nogal groot aantal kruiden in soms wat moeilijk verkrijgbaar en wordt in delen gestookt .
Hoi Robbert, wat ik zo kan lezen worden zo’n 130 soorten kruiden geweekt in uit druiven gestookte alcohol en daarna opnieuw gedistilleerd.
Ik wil er nog wel een flesje van meenemen naar Huis.
Ik zou het zelf ook wel willen proberen te maken maar weet natuurlijk niet wat er allemaal in zit of bij benadering.
Het is een van de dranksoorten die ik wel eens maak .evenals , benedictine
Klopt het wordt op een druiven brandewijn gemaakt .
Het maceraat bestaat uit groot aantal kruiden .
Het maakt het erg duur als je dat aanschaft voor maar liter of 5 .
Ik heb een aantal recepten van groene ,gele Chartreuse maar die mag in niet doorgeven daar krijg ik zeer grote boete voor van oude werkgever .
Ik heb eventueel wel een hobby receptuur die wat smaak benadering heeft . Beetje gall en gall achtige uitvoering . Er zijn redelijke essences te krijgen .
Chartreuse maceraat moet in delen gestookt worden en later bij elkaar gevoegd .
Robbert, ik kan me het goed voorstellen van je oude werkgever dat je dit recept niet mag doorgeven.
maar als je zou willen mag je het hobby receptuur wel delen?
ik kan hier in Frankrijk wel aan zeer veel verschillende kruiden komen en ik ben hier nog wel een paar weken op vakantie.
Alvst bedankt.
Groet, @ndré??
Een gele of een groene Chartreuse ?
@andre als je even bij zoeken Chartreuse invult vind je een vrij simpele maar smaakvolle huis tuin en keuken recept .
Ik zal nog een iets uitgebreidere plaatsen .