Meldingen
Alles wissen

En? Wat heb jij vandaag gedaan?

Pagina 3 / 3

Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Vandaag mijn eerste moutmash gemaakt met de Grainfather. Die staat nu af te koelen, en dan straks de bakkergist erbij.

Nu maar eens een borreltje.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stephan goed bezig 😁 Benieuwd naar het resultaat.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@stephan zeker goed bezig! Ps. Je zegt afkoelen, je hebt bij de Grainfather een hele mooie counterflow wort chiller gekregen. Daarmee koel je in een paar minuten alles af. Tijdens het overpompen koelt hij direct. Dus het gaat er heet in en loopt er koel weer uit, zo je fermenter in 😉

Beantwoorden
5 Reacties
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stookforum stephan zit in Tsjechië misschien heeft hij geen stromend water 🤭

Beantwoorden
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@munckerik en waarschijnlijk ligt er voldoende sneeuw, gewoon buiten zetten en het koelt ook. Hoef je chiller niet schoon te maken 😁

Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stookforum jij hebt ook overal een oplossing voor 😃

Is jouw fermenter alweer gevuld? 

Beantwoorden
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@munckerik ja de Tripel heb ik dinsdag gevuld. Maar de Saison ben ik nog niet aan toegekomen. Maar de mout is perfect vacuum, de pakken zijn nog zo hard als beton, dus daar komt geen zuurstof bij. Ik hoop dinsdag weer een poging te doen. Maandag is drukste dag, dinsdag meestal het rustigst. Dus dat blijft mijn hobbydag.

Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stookforum ook goed bezig geweest Jan. Mooi dat het dubbel verpakken van vacuüm mout goed uitpakt. Overigens geschroot mout blijft zeker 8 maanden goed zonder verlies aan kwaliteit (heeft de mouterij me verzekerd).

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik vind het kant en klaar geschroot heel erg fijn. En dubbel geseald komt het idd echt perfect vacuum binnen. Fijn te horen dat ik dus niet heel erg hoef op te schieten 😀

P.s staan er nog nieuwe recepten op maat op de planning?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stookforum niet direct, moet even kijken hoe het nu na de Brexit met de verkrijgbaarheid van sommige producten gaat ☹️

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Haha, ik heb drie keer met die wort chiller in mijn handen gestaan en er geen seconde aan gedacht hem te gebruiken 🤣 . Martin komt volgend weekend, dan ga ik de eerste stappen in het bierbrouwen zetten, dan ga ik hem zeker weten wel gebruiken 😆 .

@munckerik stromend water hebben we wel, zelfs stromend bronwater uit eigen bron 😉 . "Gemeente water" hebben we hier niet, alles komt zo uit de bergen rechtstreeks onze eigen bron in. 

Jan heeft gelijk, er ligt hier een dikke halve meter sneeuw. Leuk zo de eerste dagen, nu wordt het vervelend 🤣 . Vanmiddag hout gaan halen voor de kachel, maar ik geloof dat ik beter een extra jas aan had kunnen doen, want ik begin me met de minuut minder te voelen. Zelfs de Vrijdagmiddag borrel deed me niet echt beter voelen 🤨 .

Beantwoorden
1 Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@stephan dat bronwater is een luxe. Je hebt toch wel een mondkapje opgehad? Je wordt niet ziek  van kou wel van een virus.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beterschap @stephan 

Is het net weekend krijg je dit. 😦 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

n'en goeie groch met rum heet water en honing, en dan uw bed in, ( genen van 40 %, enen van 70 % is beter)

groetjes

Dumo

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

Ik heb vandaag ééns iets anders gedaan.

Platte kaas gemaakt.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

'k krijg de foto er niet om

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nog eens proberen

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

eens met de pc proberen

1610806810-kaas.jpg
Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

nog enen

1610806849-kaas-2.jpg
Beantwoorden
1 Beantwoorden
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@dumo ziet er ook lekker uit 😋

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?