Vandaag mijn eerste moutmash gemaakt met de Grainfather. Die staat nu af te koelen, en dan straks de bakkergist erbij.
Nu maar eens een borreltje.
@stephan zeker goed bezig! Ps. Je zegt afkoelen, je hebt bij de Grainfather een hele mooie counterflow wort chiller gekregen. Daarmee koel je in een paar minuten alles af. Tijdens het overpompen koelt hij direct. Dus het gaat er heet in en loopt er koel weer uit, zo je fermenter in 😉
Ik vind het kant en klaar geschroot heel erg fijn. En dubbel geseald komt het idd echt perfect vacuum binnen. Fijn te horen dat ik dus niet heel erg hoef op te schieten 😀
P.s staan er nog nieuwe recepten op maat op de planning?
Haha, ik heb drie keer met die wort chiller in mijn handen gestaan en er geen seconde aan gedacht hem te gebruiken 🤣 . Martin komt volgend weekend, dan ga ik de eerste stappen in het bierbrouwen zetten, dan ga ik hem zeker weten wel gebruiken 😆 .
@munckerik stromend water hebben we wel, zelfs stromend bronwater uit eigen bron 😉 . "Gemeente water" hebben we hier niet, alles komt zo uit de bergen rechtstreeks onze eigen bron in.
Jan heeft gelijk, er ligt hier een dikke halve meter sneeuw. Leuk zo de eerste dagen, nu wordt het vervelend 🤣 . Vanmiddag hout gaan halen voor de kachel, maar ik geloof dat ik beter een extra jas aan had kunnen doen, want ik begin me met de minuut minder te voelen. Zelfs de Vrijdagmiddag borrel deed me niet echt beter voelen 🤨 .
n'en goeie groch met rum heet water en honing, en dan uw bed in, ( genen van 40 %, enen van 70 % is beter)
groetjes
Dumo
Hoy,
Ik heb vandaag ééns iets anders gedaan.
Platte kaas gemaakt.
'k krijg de foto er niet om
Nog eens proberen