Meldingen
Alles wissen

Even keuren....


McCorner
Berichten: 477
Topic starter
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

3,5 liter spiced rum, net van de kruiden af en verdund naar 40%. Je voelt hem nauwelijks door de slokdarm gaan, maar in de mond is het er eentje met een bite 🤩.  

1625083753-IMG_20210630_220123.jpg
Beantwoorden
11 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@mccorner proost !

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@mccorner

Cheers 😎 

Beantwoorden
ruud1
Berichten: 138
(@ruud1)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

ziet er lekker uit, proost

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 359
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ziet er lekker uit. Is het van de melasse van vorig jaar??

Beantwoorden
1 Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 477

@bewust Ja, is inderdaad nog van de voorraad die jij voor me hebt meegenomen. Ik heb rustig aan gedaan, heb nog genoeg voor één keer.

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ziet er goed uit. Wat heb je voor kruiden toegevoegd om hem spiced te maken? 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 477

@stephan Per 750 ml 1 vanille boon (of 1 tl vanille extract), 1 kaneel stokje, ongeveer 5x1 cm sinaasappelschil zonder wit, 3 kruidnagels,  3 piment korrels, 1 segment steranijs, 1 cardamom peul, 1/6 tl nootmuskaat. Dit keer geen schijfje gember ter grootte van een cent. Iedere halve dag even proeven, bij mij zit het er meestal minder dan twee dagen in.

Ik heb in dit geval alles maal 5 gedaan op 3,5 ltr rum en binnen 48 uur alles er uit gezeefd door blanco keukenpapier. Daarvoor was de rum gerijpt op eigen snippers en was er zelf gemaakte essence bijgevoegd, zie recepten op internet van Buccaneer Bob.

 

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 359
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bij mij is het op. Alleen nog een beetje backset in de jerry can. Wel top spul die melasse, heb al niet veel meer over van de rum die ik er van gemaakt heb. Explosief goedje met rijpe banaan en yoghurt in het gist vat heb ik gemerkt, maar wordt erg lekker.

Beantwoorden
3 Reacties
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 477

@bewust Banaan en kokos staan bij mij nog op de verlanglijst, maar dan wil ik eigenlijk de banaan in een thumper doen. Maar vanwege jouw handigheid met koper zou ik dan eens bij jou willen aankloppen voor hulp. Moet dan namelijk aangesloten worden op mijn bestaande alambiek...

1625176397-IMG_20210602_094256.jpg
Beantwoorden
Bewust
(@bewust)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 359

@mccorner, een thumperdekseltje voor op een weckfles wil ik wel voor je maken. De in- en uitvoer leiding zijn dan 22mm. Dat krijgen we aan  jou Alambiek geknutseld.

1625214046-3DC7512C-1BA6-4578-9A40-704455C07BE1.jpeg
Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 477

@bewust Ik heb je nummer nog, ik kom via Whatsapp er op terug 😉 In ieder geval ontzettend bedankt voor je aanbod!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?