Meldingen
Alles wissen

Feints


Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat ik vaak tegenkom is het begrip feints. Is feints nu naloop of nog iets anders?Kan er iemand een beetje duidelijkheid over scheppen? Hoe meer ik er over lees hoe verwarrender het wordt. 

Beantwoorden
8 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@stierke het zijn de voor en naloop .

Er zijn mensen die deze verzamelen verdunnen en opnieuw destileren .omdat de voor en naloop geconcentreerder zo zijn zou de hart ervan zeer goed zijn en hoog percentage .

Maar vergeet niet dat de alcohol meter niet verschil ziet in alcohol en alcohol met bindingen .

De kans op acetaten mee te nemen is groot . 

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ja, dat is wel een advies wat ik van @robbert ter harte heb genomen. Heb het een keer geprobeerd maar deed de smaak van het resultaat bepaald geen goed. 

 

Ik gebruik de feints tegenwoordig vooral om de kachel en de haard mee aan te maken 😁. 

Beantwoorden
2 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@stephan Dat is een goed advies, wat niet goed is zal nooit goed worden. Ik gebruik overigens alleen de voorloop om de kachel mee aan te maken, voorloop hoog alcohol naloop te laag.

Beantwoorden
Admin
(@stephan)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 457

@rumo  gemixt brandt het nog steeds goed hoor 😃.

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik zag dat in sommige recepten voor whisky de feints van de vorige stook toegevoegd worden aan de lo-wine. Het zou positief zijn voor de smaak van het destillaat. Putting feints in a spirit run is a technique that Ian Smiley teaches for intentionally extracting the flavors that are in the feints. Is that really what you want to do? homedistiller:Putting feints in a spirit run is a technique that Ian Smiley teaches for intentionally extracting the flavors that are in the feints. Is that really what you want to do? Meer hier. 

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@stierke het is net als werken met " dunder " je maakt dan gebruik van voornamelijk gebonden zuren / esters / acetaten .

Er zijn enkele dranken waar bij je daar voordeel in vind in iets sturing in smaak . 

( Er zijn ook wijnen die men in gisting door laten schieten voor acetaten voor bepaald bouget)

Maar het kan sneller nog je drank omzeep helpen als je niet weet wat er aanwezig is in jou rest producten .

Feint van bijvoorbeeld vergist hardschillig fruit bevat veel andere alcoholen die zich binden . 

Denk aan o.a methyl acetaat .

Acetaten hebben het nadeel dat die ook makkelijk meeliften op ethyl .

En je zit veelal met damp temperatuur zeer dicht tegen ethyl waardoor ze moeilijk te scheiden zijn .

Het gebruiken van feints in dranken zal zeker de waardes van zuren en alcoholen boven grenswaarden kunnen brengen waardoor o.a in de professionele wereld het niet voor consumtie verkocht (of geëxporteerd ) mag worden

( Gebruik van dunder is ook aan banden gelegd en in rum producerende landen verboden )

Het zijn ook dubieuse moonshine forums waar dat soort dingen gepromoot worden .

Beantwoorden
(@stierke)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 579

@robbert Ik weet dat er vervangmiddelen zijn voor dunder en een heel goed resultaat geven maar daar heeft niet iedereen  beschikking over. De hobbystoker moet het dan maar de ouderwetse dunder doen.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@stierke klopt voor dunder in de plaats zijn additieven .

Ja de hobby stokker moet het anders doen .

Maar probeer wel verschil tussen het hobby stoken te houden en de  kneierij of moonshinen .

Je zit ook gebonden aan wat voor middelen je in huis hebt en wat je ermee kan . 

Exacte scheidingen maken tussen vluchtige stoffen is niet alleen gebruik van een destilleer ketel .soms heb je hulp stoffen daarbij nodig of andere principes van ketel opbouw.

Voor een hobby stoker een gezond en goed product maken is geen probleem als je met goede grondstoffen werkt .

Afval wat je eerst scheid kun je beter niet gebruiken .

De bestanddelen die er nog  in zitten die beneficiair zijn kun je beter los toevoegen . Het zijn ook voornamelijk zuren en mineralen .

Deze kun je niet exact scheiden met alleen de ketel en kolom .

Wanneer je ook juiste scheidingen maakt is het percentage aanwezige ethyl ook dusdanig weinig dat het moeite niet is om dat nog eens te scheiden .

Het maakt wel verschil wanneer je in groot bezig  bent om de feints ,/ restanten te gebruiken .

Als je nu met b.v. 800 gallon Whiskey ketel werkt dan is hetzinvol maar ook dat restand wordt niet alleen verdunt en opnieuw gedestilleerd .

Daarbij worden ook eerst behandelingen gedaan met toegevoegde stoffen zoals bijvoorbeeld watervrij kopersulfaat  , kalium , calcium , natriumhydroxide enz al na gelang wat men wil met restant.

Kort gezegd gebruik de losse verkrijgbare toevoeging zo nodig .

De feints is de moeite en tijd niet waard om die te verwerken

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?