Meldingen
Alles wissen

Gerst popcorn?? roosteren of poffen


johnny
Berichten: 176
Registered
Topic starter
(@johnny)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Hallo Allen,

Ik had wat gerst gemout en was aan het afwegen en schroten voor een jenever, toen ik bedacht dat ik welleens wat kon roosteren.  Nu deed ik dat wel vaker in de oven, maar in de schuur heb ik geen oven dus probeerde ik het in een koekenpan op gas.  Maar wat mij verraste is dat de gerst poft als popcorn!!  Iets minder hard misschien maar sommige vlogen toch de pan uit! 

Kennen jullie dit en hoe roosteren/toasten jullie mout/graan?

1653061107-16530610415584724554236403563254.jpg
Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
Robbert
Berichten: 8568
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Een gietijzeren bakplaat of gewone geperforeerde plaat of zelfs een bakblik kun je gebruiken. . zet deze in een oven voorverwarmt op 150 graden. 

Of in een bbq .   On de 5 min omharken of scheppen. 

 Te hete plaat gaat het poffen. 

15 min voor licht goud . Tot een 60 min ongeveer voor Chocolate.

Je kunt ook 30 of 45 min voor iets lichter. .

Gebruik je een bbq met turf en deels afgedekt krijg je ook het rokerige . 

Hou rekening dat bij deze temperatuur geen enzym werking meer is .

 

En denk erom de vrouw klaagt als je het in huis doet. 

Maar het is simpel en beter dan meeste uit de shop.

Beantwoorden
2 Reacties
johnny
Registered
(@johnny)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Actief Lid
Berichten: 176

@robbert haha de vrouw vind het niet zo erg gelukkig.  

Maar nu is het dus te heet geweest en is gaan poffen.   De geur is heerlijk, het brengt als ik het gebruik toch geen ongure smaken mee?  Het is 250g op 8kg graan (2.75kg gerstemout, 2kg rogge en 3kg tarwe)

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8568

@johnny gepoft geeft wel iets suggestie van karamel achtig mee niet onaangenaam. 

Nou flink roasten in oven in huis geeft wel rook ontwikkeling en in de gordijnen ruik je het weken later nog. .

Hou temperatuur niet hoger dan 150 graden en goed omscheppen op tijd krijg je mooi product. .

Beantwoorden
johnny
Berichten: 176
Registered
Topic starter
(@johnny)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden
Geplaatst door: @robbert

Nou flink roasten in oven in huis geeft wel rook ontwikkeling en in de gordijnen ruik je het weken later nog. .

Haha ja ik weet het.  Heb nu 2 keer echt donker geroosterd (donker bruin) en dan wordt het toch wel iets benauwd, maar zolang ze niet klaagt👍 

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?