Meldingen
Alles wissen

Goede en slechte ervaringen delen


rummy dummy
Berichten: 132
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo allemaal ook de vervelende ervaringen mogen gedeeld worden. Het blijft spannend hoe na alle succesvolle gedane moeite het eindresultaat eruit gaat zien na de verdunning met water. Het betreft water wat ik 2-3 dagen naast de eind stook op temperatuur laat komen. Ik had het net onder de knie door het rustig door een dun slangetje zonder spetters en plonzen in 1x toe voegen, maar toen het percentage nog te hoog was na de 2e toevoeging zag ik de ellende toch weer terug komen....eruit filteren gaat niet.... Dus maar weer overhalen. Met 1 voordeel de drank zal er zachter van gaan smaken! 

1720209778-20240705_111555.jpg
Beantwoorden
4 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10480

@rummy-dummy Heb je de alcohol met hard kraanwater verdunt , te snel of temperatuur verschil ? Of in de verkeerd volgorde ? Hierdoor  kan er vertroebelen ontstaan door calcium en Magnesium zouten die uiteenvallen in calcium Magnesium sulfaat en bicarbonaat . Dit geeft een zo een waas .

Het is hardnekkig en zelfs met meer lagen papier vaak slecht uit te filteren ,! 

Je kunt wachten na enige tijd slaat het neer en kun je de heldere drank afhevelen .

Soms helpt het om het in vrieskou te zetten en na enige dagen filteren. 

Maar het aller simpelste en binnen zeer korte tijd gereed is gewoon klaren met vislijm of caseïne.

 

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 497
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@rummy-dummy Wat is het dat je wilde verdunnen? Als het bv anijs of citroen bevat, zit er etherische olie in het destillaat. Beneden een bepaald % lossen de oliedruppeltjes niet meer op. Als ik ouzo ga verdunnen neem ik altijd een kleine hoeveelheid waarmee ik de mengverhouding bepaal.

Beantwoorden
rummy dummy
Berichten: 132
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dit betreft een rum destilaat zonder extra toevoegingen.

Robbert ik heb gelijk ff gegoogeld naar Caseïne wat een melk bestanddeel is en je zou zeggen melk is wit.... Wat is de truc? Het gebruik van vislijm heb ik over gelezen. De laatste x heb ik water gebruikt uit een Amerikaanse koelkast waar een water filter tussen zit en deze op temperatuur laten komen voor het huwen dat ging toen ook goed maar neem nu geen risico's meer en heb een britta waterfilter systeem besteld waar we  het toen over hebben gehad scheelde me een dag extra stoken 😜

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3205

@rummy-dummy een andere mogelijkheid is Spa Blauw te gebruiken, deze zit van de supermarkt waters het laagste in asrest, dus de minste mineralen aanwezig.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?