Meldingen
Alles wissen

Huwen


rummy dummy
Berichten: 90
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Goedendag, Ik heb een fijnstook van een week oud terug gebracht naar 45% de 1e keer nam ik flessen baarleduc bronwater om te kijken wat het verschil zou zijn met kraanwater kwa zachtheid, die ik allebei in dezelfde ruimte een paar dagen heb laten staan ivm de temperatuur en mengde deze. Helaas ontstond er een witte zweem...dus weer overgehaald, met een kraakheldere uitstroom als resultaat en deze extra voorzichtig met kraanwater van dezelfde omgevings temperatuur gemengd... toch weer niet helemaal helder een zweem wil ik het niet noemen maar het kraakheldere is er wel vanaf...de smaak is volgens mij wel goed maar even laten rijpen nog...p.s.geen turbogist gebruikt. Ik heb dit slechts 1x eerder meegemaakt maar weet niet hoe dit ontstaat (mogelijk ph ) of hoe aan te pakken. 

Vriendelijke groet,  RB

Beantwoorden
4 reacties
2 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3165

@rummy-dummy fijnstook van?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9948

@rummy-dummy wanneer je water en alcohol samen brengt is belangrijk dat je beide op zelfde temperatuur hebt.  Ook nooit alcohol aan water toevoegen maar water aan alcohol. 

Mineraal water ( zegt het al )maar ook kraanwater bevat mineralen en zouten . Zodra dit gemengd wordt slaan deze neer al magnesiumsulfaat en bicarbonaat en calcium.  Het jan zelfs wel een paar uur tot enkele dagen duren eer er een zweem optreedt.  Deze is vrij lastig te verwijderen.  Meestal slaat het ook na enkele weken neem en kun je het uitfilteren. 

Ook kun je klaren met diverse klaringsmiddel soorten .  Soms help het om de troebele drank in vriezer te zetten waardoor het sneller neerslaat en je het kunt uitfilteren.

Wanneer het door verstoord ph komt of door resten van gist voeding zouten zal het voor het mengen met water al zweem krijgen, troebel of waas hebben.

 

Beantwoorden
rummy dummy
Berichten: 90
Topic starter
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Van rum Alchemist

Robbert ja uitfilteren,  maar het is toch niet standaard altijd?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9948

@rummy-dummy blind slaan is niet standaard en ook niet na filteren 

 

Hardheid van water en temperatuur verschillen moet je wel altijd rekening mee houden 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?