Meldingen
Alles wissen

Mais uit frankrijk


Berichten: 289
Topic starter
(@pulle)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik wil voor 't eerst mais stoken. Eea. Gelezen over suikermais. Zon uren, Frankrijk.

Deze mais komt daar vandaan.

Verspilde moeite of een gok waard?

Betaalbare tips welkom.

https://www.zoomalia.nl/dierenwinkel/gemalen-mais-p-24541.html

Beantwoorden
21 reacties
5 Reacties
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@pulle lekkerst is vers gemalen/gebroken maïs. Dus vers gemalen vd molen is goed, of hele korrels zelf malen.

Dierenmaïs is wat minder geschikt. Suiker maïs klinkt heel mooi natuurlijk, het smaakt wat zoeter. Er zit dan ook meer suiker in, maar minder zetmeel welke voor suikers zorgen na t maischen. Beter is een maïs vd bakker of molen voor menselijke consumptie.

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@pikketanus

Bedankt, helder.

Dus gebroken mais of mais meel dus voor de mens. 

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@pikketanus

Nog 1 vraag. Hoeveel kg gebroken of maïsmeel te gebruiken voor 30 liter stookwijn?

Bedankt. 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@pulle Wat ga je gebruiken om diastatisch vermogen te leveren tijdens t maischen? Of wordt het koken en erna invriezen?

Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@pulle ligt aan stort die je voor ogen hebt natuurlijk. Op een kilo maïs doe ik 4L, dus 7,5kg zou op met 30L kunnen (maar zoals hieronder aangegeven heb je nog wat nodig voor diastatisch vermogen. Voor graan of mout tussen de 3,1 en 3,6L aanhoudenper kilo)

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hou er rekening mee dat mais meel moeite zo kunnen geven in filteren .

Het heeft geen diastatisch vermogen .

En beginners hebben vaak een lastig papje waardoor ze algauw mais al lastig beschouwen .

Simpelste manier om met mais te werken is de hele korrel even te laten kiemen. Dan drogen en grof malen . 

Hierdoor ook meer rendament en smaakvorming

Beantwoorden
14 Reacties
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@robbert

Bedankt, prima Tips.

Maar dan praat je al over voorjaar en zomer dat ik dit kan realiseren.

Dit ga je niet binnenshuis doen lijkt me. 

Gebroken mais kopen, deze koken, eventueel suiker toevoegen en dan vergisten. Kan dat en werkt dat?

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@pulle ja het kan maar ook dan is beter om 1/10 deel mout toe te voegen

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@robbert

Top! Bedankt. 

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@robbert

Ik ga binnenkort de Bordeaux mais halen die Je voorstelde. Is niet al te ver rijden. Maar de mout hebben ze weer niet. Is er een plek in de buurt waar ik wat mout kan halen? (Deventer) 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@pulle sorry ik weet niet waar je in Nederland goede mout kunt kopen. 

Ik mout zelf.

.( Wanneer ik mout zou kopen zou ik het doen  bij een voor mij bekende mouterij in Cornwall.  Die maakt wat ik prevereer )

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@robbert

Het lullige is dat ik maar een beetje nodig heb voor m'n eerste mais stook. Die 10% die je noemde voor de stookwijn.

Anders kom je weer terecht bij bierbrouwers en de mout die zij aanbieden.

Ik heb geen benul van houdbaarheid ed. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@pulle dat bedrijf in Almere is toch doorgestart . Heeft die geen kleine zakjes mout ? Of die in Jubbega van der kooy ? 

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@robbert

Ik zal eens snuffelen.

Bedankt. 

Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 369

@robbert klopt, braumarkt... die hebben ook verpakkingen van 1 kg

Of brouwland, die verzenden ook wel naar Nl

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@odevie kijk aan . Dan kan de beginnende stoker goed van start. 

Met de jaren gaat men toch zelf mouten. 

Het is simpel en geeft meer eigen product naar eigen idee en smaak 

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@odevie was braumarkt niet failliet?

Of vergis ik me? 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@pulle is weer een doorstart gedaan, ik weet niet hoe de klantenservice nu is, maar in het verleden heb ik een paar keer wat problemen gehad.

 

Als je kleine hoeveelheden destilleermout wilt is Google je beste vriend, in willekeurige volgorde;

 

Ik heb bij alle drie de sites besteld in het verleden en de bestelling zonder problemen gekregen.

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@alchemist

We hebben hier geen gebrek aan molens. Ik zal daar eens wat Con tacten leggen.

Ik moet m'n mais ook nog malen of breken.

20kg door de Blender halen is ook zoiets.

Bedankt voor de tips. 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@pulle Als je de bordeauxmais gehaald hebt zul je erachter komen dat deze erg hard is (tenminste degene die ik gekregen had van een forumlid), de blender gaat 'm  dan sowieso niet worden. Als je kunt laten malen is dat een goed plan, zo niet, dan is voorkoken gedurende langere tijd nog een optie om ze open te breken, let wel dat ze flink wat vocht opnemen. 

 

Buiten het mouten wat al eerder genoemd is natuurlijk.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik laat maïs uit Roemenië komen,ik gooi die s'avonds in kokend water,kan hij al beetje weken dan kook ik hem zacht,gooi er havermout en zemelen die laat ik ook uit Roemenië komen,als de maïs mooi zacht is meng ik alles en gooi ik er suiker bij,als het afgekoeld is natte bakkersgist er bij,en laten staan,de maïs uit Roemenië is zoeter die eten de mensen daar ik stook daar een goeie drank van die ik op eiken zet.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?