Ik wil voor 't eerst mais stoken. Eea. Gelezen over suikermais. Zon uren, Frankrijk.
Deze mais komt daar vandaan.
Verspilde moeite of een gok waard?
Betaalbare tips welkom.
https://www.zoomalia.nl/dierenwinkel/gemalen-mais-p-24541.html
Hou er rekening mee dat mais meel moeite zo kunnen geven in filteren .
Het heeft geen diastatisch vermogen .
En beginners hebben vaak een lastig papje waardoor ze algauw mais al lastig beschouwen .
Simpelste manier om met mais te werken is de hele korrel even te laten kiemen. Dan drogen en grof malen .
Hierdoor ook meer rendament en smaakvorming
Ik laat maïs uit Roemenië komen,ik gooi die s'avonds in kokend water,kan hij al beetje weken dan kook ik hem zacht,gooi er havermout en zemelen die laat ik ook uit Roemenië komen,als de maïs mooi zacht is meng ik alles en gooi ik er suiker bij,als het afgekoeld is natte bakkersgist er bij,en laten staan,de maïs uit Roemenië is zoeter die eten de mensen daar ik stook daar een goeie drank van die ik op eiken zet.