Hahaha, ik verwacht nog niet direct een grote markt voor een uienlikeur, maar zoals de grote meesters word jij misschien nog niet erkend in je eigen periode.
- Dank voor je uitleg!
Uien is niet echt ook voor likeur maar bij een b.v. nieuwe still makkelijk voor testjes .
Ook als je b.v. van kolom veranderd kun je met beetje oude alcohol en stukje ui even karakter wat zoeken en beetje " inregelen / vooraf kijken aanvoelen ."
Hoe werkt dat precies? Aangezien de smaak van een ui redelijk eenvoudig lijkt betwijfel of ik je die kunt gebruiken om smaken te scheiden en zo kunt bepalen of de still goed loopt of niet. Niet geheel onmogelijk dat ik er compleet naast zit.
het gaat niet zo zeer om scheidingen maken . Je kunt ook een ander iets gebruiken dan een ui als het maar etherische olien bevat en herkenbaar is boven de alcohol .
Je kijkt naar hoe een ketel het doet qua temperatuur , vasthouden van temperatuur . beetje tijdlijn wanneer hoe en wat , wanneer olien echt gaan een rol spelen .
Wanneer je regelmatig met een zelfde ketel stookt leer je omgaan met karakter van zo een ding . geluid , vlammetje even voelen op plaatsen . wanneer je andere ketel gebruikt is dat weer iets anders .
Dan is goedkope rest alcohol en een ui prima om een beetje te testen .
Echt een leuk apparaat de smartstill, ik gebruik hem veel om likeur te maken.
Triple-sec, kruiden likeurtjes, voor de zogenaamde koffie likeuren stook ik koffie mee voor de mooie donkeren smaken die je niet met trekken in alcohol krijgt.
Het is een leuk hebbeding om erbij te hebben .
Er zijn zeker wel leuke dingetjes mee te doen .