Hallo.
Ik had volgens 't traditionele recept rietsuiker melasse gemaakt (30 liter) en voor 't eerst met verse bakkersgist.
Ging de eerste dag als een gek te keer, veer bruisen en schuim. Dat was 8 juni. Vandaag 21 juni zit er bijna geen leven meer in. Relatief korte tijd uitgegist dus.
Ik heb de sg waarden even niet bij de hand nu maar we zaten 4mm onder 't rode gedeelte met 1000.(uit m'n hoofd) Wanneer kan ik stoken? Is suikerriet melasse met rietsuiker sneller klaar dan de sugarwash?
Ik dank.
Begin sg 181.
Ik kan 't niet lezen, maar 4mm onder 't rooie gedeelte.
Ik heb afgelopen week dezelfde ervaring gehad. Lekker warm op zolder en eerste dag (voor de eerste keer) een spugende "stankafsluiter". Toen dat de tweede dag voorbij was het waterslot schoongemaakt. Nu om de paar minuten een blub. Als ik dat niet meer hoor binnen een kwartier ga ik eens het deksel er af halen en er een vlammetje boven houden om verder te kijken. Bij suikerriet melasse bekommer ik me vanwege de samenstelling eigenlijk niet om het SG.