Hier de nieuwe tiny .
( oude Topic was corrupt )
Deze is even iets anders dan de standaard .
Mooi gedaan man! Complimenten weer 😉
Dankje Nim
Wouw, super idee. Geweldig, weer genoten van het filmpje
Ik kom helemaal tot innerlijke rust als ik het filmpje bekijk ??
Echt mooi gedaan !
Ziet er weer TOP uit!
Alle Tiny's bij elkaar kun je hier vinden: https://www.stookforum.nl/thread/voor-het-gemak-alle-filmpjes-op-een-rij/
Dankje @Stookforum .
Deze tiny was ook leuk te maken .
Beetje anders dan algemeen en toch met een degelijke recept .
Dankje Jandemann.
Dankje Joke. Ik hoop dat het jou inspiratie geeft.
Schitterend filmpje Robbert. Hier laat je toch even zien dat kennis bepaalt wat je stookt.
Dank je reno .?
Prachtig project weer! En creatief zo met een tajine.
Ja Erik zo kun je zien dat als de basis alcohol en ingrediënten goed zijn dat je met weinig middelen een zeer goede gin kunt maken .
Robbert,
een heel mooi filmpje van je 12 Gin destillatie.
Maakt het nog verschil uit of het koperen buisje (ik denk 12 mm rond, wat op de tajine zit), bv. 15 of 22mm. is? (grotere buis diameter?).
Gr. Ad.
Ja het maakt altijd verschil maar wat op de ene kant veranderd moet op andere kant gecorrigeerd om gewenst resultaat te krijgen .
Flow en temperatuur beheersen ofwel damp beheersing is waar het omgaat in destilatie .
Te veel flow of te weinig heeft invloed .
Temperatuur mag niet te laag worden om flow te vertragen aar ook niet te hoog om meer te stuwen omdat temperatuur kook smaken kan verbranden of te veel laten overkomen of juist dat net de juiste aroma's niet meekomen .
Men noemt dat ook wel equilibrium. Balans vinden.
Een tajine is een keramisch potje soort steen . Dat wil zeggen dat ook warmte enorm opgenomen wordt en niet snel tempert .
Met een grotere " afvoer" zou het schoorsteen effect kunnen ontstaan . Waardoor verzadiging van alcohol em arome geen tijd krijgt .
Hoewel je dat wel weer kunt corrigeren door bijvoorbeeld uitstroom met vochtige lap .