Meldingen
Alles wissen

Robbert's tiny project's

Pagina 1 / 2

Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hier de nieuwe tiny .
( oude Topic was corrupt )
Deze is even iets anders dan de standaard .

Beantwoorden
21 reacties
3 Reacties
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert leuk gedaan om op aardewerk te stoken 😄

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@ton 

Of je nu met een omgebouwde pispot , zelfbouw , t500 of professionele ketel , alembiek , , alquitara , charantaise of Coffey still , het maakt niet uit met beetje kennis en vaardigheid kun je zelfs met een tanine perfecte drank stoken en heb je dure shit niet nodig .

 

Het is de man of vrouw achter de ketel die de drank maakt .

De ketel is slechts een gereedschap.

Geef je een onbenul hamer en beitel van €100 en duurste hout slaat hij zijn vingers blauw ,verwond hij zich en maakt hij splinters

Geef je een Ambachtsman een steen aan een stok ,  een stuk ijzer met een punt dan maakt hij van ruwe boomstammen een prachtige woning .

 

Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert 👍laat ik dit jaar maar is beginnen met mijn bouw van ketel en koperen doofpot Haha, staat bijna te verstoffen 🤣

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mooi gedaan man! Complimenten weer 😉

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dankje Nim 

Beantwoorden
Berichten: 113
(@knooier)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Wouw, super idee. Geweldig, weer genoten van het filmpje

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik kom helemaal tot innerlijke rust als ik het filmpje bekijk ??

Echt mooi gedaan ! 

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er weer TOP uit!

Alle Tiny's bij elkaar kun je hier vinden: https://www.stookforum.nl/thread/voor-het-gemak-alle-filmpjes-op-een-rij/

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dankje @Stookforum .
Deze tiny was ook leuk te maken .
Beetje anders dan algemeen en toch met een degelijke recept .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dankje Jandemann.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dankje Joke. Ik hoop dat het jou inspiratie geeft.

Beantwoorden
Berichten: 99
 Reno
(@reno)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Schitterend filmpje Robbert. Hier laat je toch even zien dat kennis bepaalt wat je stookt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je reno .?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Prachtig project weer! En creatief zo met een tajine.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja Erik zo kun je zien dat als de basis alcohol en ingrediënten goed zijn dat je met weinig middelen een zeer goede gin kunt maken .

Beantwoorden
de Scheider
Berichten: 79
(@ahelmons)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Robbert,
een heel mooi filmpje van je 12 Gin destillatie.
Maakt het nog verschil uit of het koperen buisje (ik denk 12 mm rond, wat op de tajine zit), bv. 15 of 22mm. is? (grotere buis diameter?).
Gr. Ad.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja het maakt altijd verschil maar wat op de ene kant veranderd moet op andere kant gecorrigeerd om gewenst resultaat te krijgen .
Flow en temperatuur beheersen ofwel damp beheersing is waar het omgaat in destilatie .
Te veel flow of te weinig heeft invloed .
Temperatuur mag niet te laag worden om flow te vertragen aar ook niet te hoog om meer te stuwen omdat temperatuur kook smaken kan verbranden of te veel laten overkomen of juist dat net de juiste aroma's niet meekomen .
Men noemt dat ook wel equilibrium. Balans vinden.
Een tajine is een keramisch potje soort steen . Dat wil zeggen dat ook warmte enorm opgenomen wordt en niet snel tempert .
Met een grotere " afvoer" zou het schoorsteen effect kunnen ontstaan . Waardoor verzadiging van alcohol em arome geen tijd krijgt .
Hoewel je dat wel weer kunt corrigeren door bijvoorbeeld uitstroom met vochtige lap .

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?