Ik dacht, omdat er geen schoorsteen(kolom) is en bij weinig dalende temperatuur van de ketel (of potje), de "damp" als het ware met lichte dampdruk door de grotere "afvoer" geduwd wordt.
Om dit te weten te komen, is alleen maar mogelijk door uit te proberen?
Je kunt aan uitstroom snelheid wel zien , horen aan kookgeruis en te verwachte percentage uitstroom of de flow goed is ..
Temperatuur van kooknat moet zeker met keramische ketel laag gehouden worden. Steen zal namelijk enorm warmte vast houden .
Je weet ook ongeveer hoeveel je moet opvangen in een bepaalde tijd en je weet inhoud en percentage .
Gaat je uitstroom snel met dalend persentage of is er stagnatie terwijl je eigenlijk nog in begin of midden van de hoofdopvang zit dan is er iets in onbalans . Dan zou je dus in stijgende deel of moeten koelen of de temperatuur elders aanpassen.
Je kunt aan uitstroom snelheid wel zien , horen aan kookgeruis en te verwachte percentage uitstroom of de flow goed is ..
Temperatuur van kooknat moet zeker met keramische ketel laag gehouden worden. Steen zal namelijk enorm warmte vast houden .
Je weet ook ongeveer hoeveel je moet opvangen in een bepaalde tijd en je weet inhoud en percentage .
Gaat je uitstroom snel dalen in persentage of is er stagnatie terwijl je eigenlijk nog in begin of midden van de hoofdopvang zit dan is er iets in onbalans . Dan zou je dus in stijgende deel of moeten koelen of de temperatuur elders aanpassen.
Robbert,
bedankt voor de uitleg, weer wat bijgeleerd.