Meldingen
Alles wissen

Robberts workshop anno 2023


Rino3.5
Berichten: 121
Topic starter
(@rino3-5)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Zo we zijn weer thuis na een dagje wiskye proeven, hips, 😊 

Vanmiddag bij Robbert op bezoek geweest voor de workshop maichen,
Onderweg 3 X verreden, de weg die ik normaal neem naar Drachten gaat via Valthe, Klijndijk links af rotonde, de 2e afslag eraf , de weg volgen en dan kun je op het eind van deze straat op de weg komen die naar de snelweg leidt, nou, vandaag dus niet, men had waar ik normaliter de weg op kan om de snelweg te pakken borden neer gezet, dood lopende weg?
Sinds wanneer is dat dan wel niet, m n navigatie zei verder ook total niks, dus terug naar rotonde en nu vanaf deze kant de 3e afslag eraf, dit was trouwens een nieuwe rotonde voor me, stond er opeens een bord Emmen-Noord, nou dacht ik nog, dan ga in vanaf daar de snelweg wel op, echter je komt nu wel aan de rand van het centrum, including hun stoplichten en deze Drenthse stoplicht voelde prima aan of er een Groninger aan kwam blijkt, was lekker groen en toen we een beetje in de buurt kwamen sprong het spontaan op rood, discriminatie is een te zwaar woord echter ik heb toch wel zo m n eigen gedachtes over een Drenthse stoplicht!?

En dan wachten op groen, even wachten nog, even wachten nog, en dan na enige moeite lijkt het zie ik met m'n lodderige oogjes het ding op groen springen, en hup gassen, de snelweg op, cruise control op 105 en gaan,
De radio die standaard op radio Noord staat een beetje harder, en direckt al waar verkeer van rechts ook de straat op kunnen spring er een kamikaze piloot met z'n auto mij ervoor, meneer had geluk dat ik onze auto gister net door de wasstraat heb gehaald dus dan rij ik meestal ook iets netter, dus ik rem en knik vriendelijk naar die meneer die me in zijn binnenspiegel aan het bekijken is, mhh zeker niet eerder een schone auto gezien vermoed ik?
Ik kijk meneer nu strak terug en geef een handgebaar, rijden, waarop meneer opeens een helder moment krijgt waarschijnlijk daar en ineens het gas erop gaat, dus hup, cruise control weer op 105 en gaan, cruis control is in te stellen voor dichtbij, iets verder weg, of ver weg, heb het maar op ver weg gezet!
Komen we vlak voor Beilen aan, zit z 'n vreemde dubbele rotonde in de weg, dikke vrachtwagen vol geladen met strobalen van rechts, hij heeft haaietanden voor zich dus die moet op me wachten, ik zoek op kruispunten, rotondes altyd oogcontact met de bestuurder opdat hij weet, we komen er aan, dus ook met deze beroepschauffeur oog contact gemaakt echter hij was waarschijnlijk ook verblind door de uitstraling van een schone auto, want hij stopte echt niet, kijkt me aan en knalt me er zo voor, nu mag je weten dat vrachtwagens zwaarder zijn dan auto's, dus met veel tegenzin vol in de ankers, was niet blij!
Een km verderop ben ik hem maar snel voorbij gereden en ver achter me gelaten, radio nog maar een tikje harder!

Dan Appelscha, Drachten voorbij en ik wist nog daar ik de route op google maps al bekeken had dat ik richting Burgum moest, en i.d.d., navigatie zegt, over 500m rechtsaf, rechts eraf, door, door, door, onder die aquaduct door nog onderweg en toen zei navigatie helemaal niets meer, donker beeld ook?
Verslikt zich in Friesland, begon hem een beetje te knijpen daar ik al iets later dan gepland onderweg was, even gestopt en op de telefoon google maps aan gezet, die deed het beter, na nog een rotonde gingen we richting Leeuwarden, alwaar we er onderweg nog eens rechts eraf moesten en toen zagen we op een groot kruispunt dat grote Chinese restaurant, aha, dat herkende ik nog, we komen in de buurt, na nog een paar sjerken kwamen we toch nog op de plaats van bestemming uit, en toen liet google maps het ook afweten ondanks ik zeker 3 X door het dorp heen gekomen was zag ik opeens een bekend straatnaam en gelijk hierop ook de eindbestemming, even wennen, in google maps, straatniveau is het leeg, in het echt, live dus niet!

Snel auto neer gezet en met gezwinde tred naar het meetingpoint gelopen, aldaar aangekomen lees ik op de deur dat de garage open is, dus daar naar binnen, zie ik een stuk of 5 mannen druk bezig met granen vermalen en ketels in elkaar zetten, even voorgesteld en kwam er al vlot achter wie Robbert was, zo ook Peter en Kevin en Meindert?, van sommigen heb ik de naam niet mee gekregen, iemand uit Enschede, Zaandam, Urk, Utrecht, en misschien nog wel iemand die ik vergeten ben te noemen, elk heeft een eigen ketel en sommigen wel 2, benieuwd hoe men hier op het forum heet?

De gasbranders werden aan gestoken onder 2 paar hele grote pannen a 100€, werd er warm water in gedaan en het gemaalde koren, gerst en tarwe en nog wat werd hierin geroerd tot het 72 graden was, daarna sloot men het gas af, werd de deksel erop gedaan including een deken over de pan gelegd en liet men het een 30 minuutjes rusten, dit deed men 3 X achter elkaar!
Ondertussen liepen de stookketels ook al zijn wiskye uit te druppelen, we mochten proeven om een kleine indicatie te krijgen over de voor, hart en naloop van het product, het kwam er doorzichtig als water uit, de voorloop werd weg gegooid, er werd geschat dat er een kleine 1.2 liter te verwachten was, het smaakte prima,

De mee gebrachte proef flessen van Robbert mochten we ook proberen, we kregen elk een klein handig glasje met opgedrukte maat aanduiding erop en deden wat van de wiskye hierin, ze roken beide prima, bloemachtig dacht ik, ze dronken wel stevig, waren 44% alcohol dusse wel handig een Bob te hebben of met mate proeven!

De gastheer had een lekkere warme rozijnengebakje gemaakt die we mochten eten, daarna kwamen er broodjes pullet pork en tosti's en koffie voorbij,

Hoewel ik niet tot het eind kon blijven vond ik het tot nu toe al een zeer geslaagde workschop en wil Robbert, gastheer & vrouw hartelijk bedanken voor jullie inzet, tyd, ruimte en aanwezigheid in Robberts workshop!

Voor de andere aanwezige mannen, babbel maar even terug hier, tot dan!

Afscheid genomen en hup de auto weer in richting huis, benieuwd wat we onderweg weer tegen komen, echter nu ken ik de weg, goed gaan! 🙂

Beantwoorden
6 reacties
Berichten: 45
(@grensjager2)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Super dat je na zo reis nog verslag hebt willen doen van je reis.... Het was een super dag en hopelijk heeft iedereen iets van de kennis van Robert kunnen absorberen. Misschien tot een volgende keer .... ooit.... 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@grensjager2 

Ik weet niet op welk niveau grensjager1 is blijven steken, echter grensjager2 kon prima koken, vergelijkbaar met Robbert level van stoken, tja moet een beetje rijmen he!? 😎 😊 

Beantwoorden
Berichten: 64
(@axelf)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Is er al een datum voor nieuwe workshop ? 

Ik zelf en een paar vrienden zijn geïnteresseerd na het proeven van jou mindfuck in jou lessen  in whisky maken.

 

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

@axelf als ik workshop weer doe is het voor stookforum leden  .  Is er op forum waar jij zo gek van bent niet iemand die jou een simpele Islay maken kan laten zien ? 

Beantwoorden
(@axelf)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 64

@robbert wat is tegen een ander forum ? 

Jou mindfuck is a++ 

Er zijn meer die graag van jou willen leren hoe je die Finesse kunt krijgen van een islay 

Beantwoorden
(@axelf)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 64

Niets tegen op ander forum van mijn kant.

Maar ten eerste kan ik als ik een workshop geef daar achteraf geen discussie aangaan  als er opmerkingen of vragen zijn er op reageren dus is zinloos.

Ten tweede als je zelf zegt dat andere forum specialistischer is waarom mij dan dingen vragen. 

Als ze daar beter zijn vraag daar dan hoe een goede Islay whiskey te maken . 

De " mindfuck " is basis kennis. Zou iedereen moeten kunnen dus ook jou Forum .

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?