Van brix 15.5 ph 5.3 temp 26. Gemaakt 16 augustus recept komt van het forum. gist is Still Spirits – Craft Range Distiller’s Yeast – Rum gist – 20 plus Still Spirits – Craft Range Distiller’s Nutrient – Gistvoeding voor blank distillaat – 100 g
Brix 9 .5 ph 5.2 temp 27.3 het bubbelt heel erg licht hoe krijg ik de brix weer op gang, of hoger?
Geen idee wat Brix is, maar het is mij wel bekend dat de dichtheid/het soortelijk gewicht van melassevergisting erg hoog is. Dat komt door de vele zouten en onvergistbare bestanddelen in melasse en heeft weinig te maken met suikergehalte.
Ik heb herhaaldelijk dat een uitgegiste stookwijn nog op 1,042 staat.
Overigens vind ik in 2 dagen uitgegist wel errug snel, ook bij 26 graden. Kun je rustig nog wat laten staan.
Vandaag opnieuw gemeten de brix waarde sta vast op 10 brix ben nu haast een maand verder alleen ph zat op 4.5 en de temp op 24 . Het ga om 25 liter is dit nog te fixen??