Meldingen
Alles wissen

rum mash zakte In


Peet
Berichten: 47
 Peet
Topic starter
(@peet)
Trusted Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Van brix 15.5  ph 5.3  temp 26. Gemaakt 16 augustus recept komt van het forum. gist is Still Spirits – Craft Range Distiller’s Yeast – Rum gist – 20 plus Still Spirits – Craft Range Distiller’s Nutrient – Gistvoeding voor blank distillaat – 100 g

 

Brix  9 .5  ph 5.2 temp 27.3   het bubbelt heel erg licht hoe krijg ik de brix weer op gang, of hoger?

Beantwoorden
11 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8799

@peet brix is als plato en sg waarde van dichtheid/ soortelijk gewicht. Zakt het suikergehalte zakt brix / sg .dus het klopt dat jou brix nu lager is dan in begin

De gisting is in eerste dagen altijd feller voor het oog en zakt wat in .

Dat is normaal .

Beantwoorden
Peet
 Peet
(@peet)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 47

@robbert bedankt  voor informatie

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1204
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Geen idee wat Brix is, maar het is mij wel bekend dat de dichtheid/het soortelijk gewicht van melassevergisting erg hoog is. Dat komt door de vele zouten en onvergistbare bestanddelen in melasse en heeft weinig te maken met suikergehalte.

Ik heb herhaaldelijk dat een uitgegiste stookwijn nog op 1,042 staat.

Overigens vind ik in 2 dagen uitgegist wel errug snel, ook bij 26 graden. Kun je rustig nog wat laten staan.

Beantwoorden
Peet
Berichten: 47
 Peet
Topic starter
(@peet)
Trusted Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Vandaag opnieuw gemeten de brix waarde  sta vast op 10 brix  ben nu haast een maand verder alleen ph zat op 4.5 en de temp op 24 . Het ga om 25 liter is dit nog te fixen??

Beantwoorden
4 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8799

@peet ph vam 4,5 is prima   .brix van 10 is ongeveer SG van 1042  . Dus eigenlijk nog te hoog om te stoken.

Controleer of er nog gisting is  . Zo niet maak wat gist met sinaasappel gist voeding en water en voeg dat toe   

Beantwoorden
Peet
 Peet
(@peet)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 47

@robbert hoeveel sinaasappel  en gist en water .ik zie geen kleine bubbels meer net of het stil staat.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8799

@peet 150 ml sinasappelsap 150 ml water en 50-60 gr gist

Beantwoorden
Peet
 Peet
(@peet)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 47

@robbert  dank u wel top

Beantwoorden
Peet
Berichten: 47
 Peet
Topic starter
(@peet)
Trusted Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

De rum mash ziet er nu zo uit de temperatuur was wel ingezakt jammer genoeg zit nu op 21 graden  sg is nog niet echt  gestegen

1663777934-20220921_164659.jpg
Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 8799

@peet ziet er uit dar het weer gist    sg moet zakken niet stijgen.

Beantwoorden
Peet
 Peet
(@peet)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 47

@robbert oeps foutje van mij

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?