Hallo allen, misschien een aparte vraag maar ik stel hem toch... 😊 in de tiny filmpjes word na het maceratieproces de kruiden in een zakje ondergedompeld en zo meegenomen bij het overhalen...wat geeft de meeste smaak af , bovenstaande methode of de kruiden erboven hangen en zo door de damp laten doordrenken? Bij water is het zo dat het kookpunt 100°C is maar stoom wel 140°C kan zijn, ik kan me voorstellen dat dit wel een verschil kan maken.
Alchemist: heb het opgezocht en onder normale druk (1 bar) heeft water/damp de hoogste temperatuur namelijk die van 100°C, maar dan is die van de alcohol allang geweest inderdaad ...
Robbert: ik moest over je antwoord nadenken en kwam er op uit dat omdat al die verschillende boven genoemde factoren meespelen je geen simpele uitkomst/zekerheid kan geven bij het gebruik van verschillende ingrediënten die allemaal hun eigen voorkeuren en eigenschappen hebben van welke eigenschap uiteindelijk gaat overheersen en hoe die andere elementen dit beïnvloeden op het uiteindelijke resultaat. ..
Â
Â
Â