Heeft er al iemand suikerbiet gebruikt als grondstof?
Word veel verstookt in het dorp waar ik kom in Roemenie,was of schrob de suikerbieten goed schoon,raspt ze dan,en gooi er bakkersgist bij,laten vergisten en stoken,de drank ruikt naar grond,stook hem nog een keer met droge vlierbloesem er bij drie vier takjes zijn genoeg,de geur verdwijnt dan voor een groot gedeelte.het is veel werk zeker het raspen.kan ook met wortels.die zijn ook zoet.sucses.
zo chris ook zegt heel goed schoonmaken .
Je kunt ze ook eerst even koken Af laten koelen en dan gist erbij .Als je eerst even door kook gist het makkelijker en is bijsmaak minder .
Altijd een tweede keer overhalen en voorloop en naloop ruim verwijderen .
i.d.d. een bakkersgist gebruiken.
Je krijgt dan een hele fijne alcohol .
Veel gezopen daar ruikt naar grond,maar daar ik leef zo als het leven mij gegeven heeft,dat is ook de reden dat ik daar geenbuitenlander ben.
suikerbieten en voederbieten hier in omgeving regelmatig in overvloed ( en kost nagenoeg niets )
Beste is met hogedruk schoonspuiten .
Stuk slaan of in stukken snijden .
doorkoken .
Daarna de prut invriezen .
Na ontdooien verdunnen met water , gist en citroensap of zuur erbij .
Paar weken gisten en met ruime voor en naloop 2x overhalen .
----------------------------------------
( 3e overhaal met kardemom en lijster / jeneverbes en je hebt een heerlijk aquavit )
Nieuwsbericht : bij landgoed Hoenderdaell in annapalowna zijn Massaal alle Hudson eekhoorntjes ontsnapt en allen de woonwijken ingetrokken na dat ze hoorde dat er een grote eikel daar is waargenomen .
?????
???