Inderdaad voor het gemakkelijkste gekozen Erik, ze komen er vanavond 1 brengen om te oefenen π
Zal als het. Meezit vrijdag worden voor die de bbq op gaat ?
Heel vervelend dat oefenen steeds ?
ik bedoel nimrax
Past maar net in de koelkast.
Nu rustig ontdooien in de koelkast en dan vrijdag of zaterdag tijd maken. Wat ik op Youtube zie heeft hij zo'n 3 uur nodig.
Ik geloof dat we allemaal bij Jan kunnen gaan eten met de Kerst π ...
Hey Pikketanus,
Voor de kerst heb ik een pruimenlikeurtje gemaakt. Een heel zacht likeurtje met een zoete smaak en een teint kaneel.
- 1 kilo pruimen
- 1 liter (2x gestookte suiker/mais mash 60%)
- een dichtgeknoopt theezakje met een eetlepel kaneel
3 weken laten macereren, iedere dag geschud
vervolgens gefilterd door kaasdoek.
900 gram suiker opgelost in 2 liter water (barleduc) met 2 theelepels citroenzuur erin.
vervolgens de gefilterde spirit aangevuld tot 3 liter met het suikerwater om 20% te krijgen. Het is echt een kerst-winter achtig drankje die heel lekker smaakvol is.
gaat hier waarschijnlijk paling op toast, pasteitje van.... , hertenrug filet ,en wat onduidelijks na met wat diverse laagjes drank erbij
je kunt het slechter treffen toch ?
Dit was de oefenkalkalkoen. 5,5 kilo is meteen het maximaal haalbare aan het spit.
Boven verwachting sappig. Erg tevreden!
Ik had hem op FB al zien draaien. Hoe lang heb je hem aan het spit gehad en op welke temperatuur?
Heb je er nog iets speciaals mee gedaan (marinade/kruiden)?
Hij heeft 3 uur op 200 graden gedraaid. Hij heeft vooraf 20 uur in de pekel gelegen. Zoek maar eens op turkey Bath. Door de pekel trekt het vocht eerst uit de kalkoen en na een paar uur neemt de kalkoen het gekruide vocht weer op. Dit zorgt voor door en door sappig vlees, en de smaak zit dus ook door het hele vlees en niet alleen op de huid.
Echt een niet te mislukken recept π maar de 5,5 kilo is wel echt het maximaal haalbare op de GE Large.
Je kunt ook nog vullingen bedenken voor de kalkoen maar daar houd ik niet van. Ik heb er een huzarensalade bijgemaakt.
P.s. 200 graden is de temperatuur van de bbq. De Meater gaf een veel lagere omgevingstemperatuur aan. Maar dit was perfect zo
Klinkt goed wellicht een leuk idee voor de kerst.
Zeker leuk voor de kerst ?
Dit is de pekel die ik gebruikt heb. Ze hebben het over 10 uur pekelen bij een 5 kilo kalkoen, maar ik lees ook 24 uur. Het komt dus niet zo precies hoor.
https://beefensteak.nl/sweetwater-kalkoen-pekel-classic-holiday/
Mijn eerste stook ooit.
Een appel brandewijn
Wij hebben een speculaas Liqeur gemaakt van neutraal gestookte suikerwash van 86% procent met een suikersiroop van 86% verdund naar +/_ 30 % om vervolgens met een speculaas essence deze op smaak te brengen.
Ik weet nu al dat dit veel te zoet is.
86% Suikersiroop is echt megazoet.
Naar mijn mening gaat dit ten koste van de smaak.
En toch is dit dan weer een soort van opdoening van ervaring.
De mogelijkheden lijken echt oneindig.