Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 1 / 127

Berichten: 35
Topic starter
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welke borrel heb jij het laatst gedronken? Of wat voor fles ben je van plan straks open te trekken?

Zelf heb ik gisteren een lekkere scheut rum door de thee gedaan, is weer eens wat anders dan door de chocolade.

Beantwoorden
1948 reacties
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben een Whisky liefhebber en heb gisteravond een nieuwe fles Dimple opengetrokken. Ik wil zelf Whisky gaan maken, al ga ik het niet redden om hem 15 jaar op vat te laten rijpen....

Iemand tips hoe je dit proces kunt versnellen?

Beantwoorden
2 Reacties
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@ben 

 

dit al eens gezien?

How to Make WHISKEY at Home 10 YEAR OLD in ONLY 10 DAYS 🥃 Homemade WHISKY without tools 😉 - YouTube

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@rino3-5 Ik betwijfel dat Ben gaat reageren op een bericht van zes en half jaar oud 😉 

Dat filmpje is geen 10 jaar oude whisky, met een basis van wodka en na 10 dagen zal iedere whisky drinker het eruit kunnen halen dat dit niet verkocht wordt als whisky 😉 

 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Ben!

Stel je je wel even voor op het forum?  http://www.stookforum.nl/thread/stel-je-even-voor/  
Dan weten we wie je bent! In ieder geval welkom!

Zo'n flesje gaat er bij mij ook wel in! 
Er zijn zeker manieren om dit proces van rijping te versnellen. er zijn wood flakes oftewel houtsnippers te koop, dit zijn houtsnippers van eiken, beuken of kastanjebomen, maar ook versnipperde wijn of whiskyvaten kun je kopen. Deze kun je als een soort theezakje enkele weken of maanden in je "rauwe" kleurloze whisky laten trekken. Dit scheelt heel veel jaren wachten 😉

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als Eau de Vie liefhebber moet ik soms genoegen nemen met wat de slijterij te koop heeft.... Deze Zwitserse Kirsch is wel een echte aanrader! Een heerlijk borreltje voor het slapen gaan! Proost alvast


Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Yes!! Mijn bestelling is binnen! 3 flesjes eau de vie van Lubberhuizen en Raaff, de distillateur waar we een lijstje leden voor aan het verzamelen zijn om een rondleiding te krijgen.

1 flesje Kweepeer, 1 flesje Betuwer Appel en  1x framboos, allen 42% alc. Nu ben ik aardig wat gewend, maar ik trek net de kurk van de framboos af en ik ruik niet meteen alcohol, ik ruik framboos! Subliem.

Ik weet al dat ik vanavond in ieder geval voor de framboos ga!

Een heel klein nipje (voor een borrel is het nog te vroeg) Super! Wat een smaak en geuren bouquet. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Dit ligt dus NIET bij de slijter om de hoek.

Zo zie je maar, wij liefhebbers zijn niet actief bezig om accijns te ontduiken, wij willen kwaliteit. En dat hier keurig de accijnzen over betaald zijn proef je natuurlijk niet terug, maar voor zo'n smaak wil ik best wat betalen. Het drinken ervan is immers ook hobby en een hobby mag wat kosten.

Zie fotootje, ben er zoals je kunt lezen erg enthousiast over!

Beantwoorden
Berichten: 31
(@ludolph)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Na drie jaar mag het whisky heten.

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vanavond na het eten een heerlijk glaasje spekkoek likeur "Sayah" gedronken, het is echt net of je een hapje spekkoek neemt maar dan nog beter door de alcohol byte. 

Wie weet hoe je deze godendrank kunt maken? Ik wil hem ook wel steeds kopen hoor maar zelf maken is zo leuk! Ik zou echt trots zijn als ik deze drank zelf zou kunnen maken.

Wie weet het recept?

Beantwoorden
Berichten: 35
Topic starter
(@bauke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vorig jaar een heerlijk appelwijntje gemaakt, echter een deel te lang in de gistingsfles laten zitten met bezinksel er in . Dom, de wijn was niet lekker meer. Nu slechts 1x gedistilleerd tot een normale 40%. Nu een lekkere borrel rechtstreeks uit de vriezer, en lekker dat ie is!  

Soms had ik na het distilleren juist een scherpe gistsmaak aan mijn distillaat, dat had ik nu juist verwacht. Geen idee waar het nu aan ligt....

Heb 1,5 liter en heb me voorgenomen hier heel lang mee te gaan doen. Mijn delicatesse. Niet verwacht dat het zo lekker zou worden. Ik mag er nu 1tje van mezelf 😉

Wat drinken jullie nu?

Beantwoorden
Berichten: 23
(@gerard)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Onlangs ben ik een weekendje in de ardennen geweest en in La Roche aan het riviertje de Ourthe zit een heel leuke bierwinkel;. Klein beetje commercieel is het wel hoor in zo'n toeristendorpje, maar ze hebben een enorm assortiment Belgische biertjes. Meestal blijft het alleen bij kijken, een biertje drink ik wel op een terrasje.

Nu hebben ze ook diverse borrels in het assortiment, zo ook dit flesje Calvados wat ik heb meegenomen, en die is overheerlijk. Ik heb nog niet uitgezocht of hij hier ook te krijgen is. Bij ieder slokje dat je neemt proef je echt appel. Als je niet zou weten wat het is denk ik dat je direct zegt dat je appel proeft. Jammer dat zo'n flesje zo snel leeg is!

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is dan ook wel een heeeeeel klein flesje!

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Waar komt de Calvados oorspronkelijk vandaan?

Zie hier:

http://www.regionormandie.nl/cultuur/calvados-drank.html

Beantwoorden
Berichten: 86
(@madcat)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ben nu bezig met n fles Jack Daniels no2 limited edition, heerlijke rooksmaak. de rest van Jack vind ik ook lekker, maar draai me ook wel n flesje dimple naar binnen hoor 😛 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij gebrek aan huisvlijt een flesje Frambozen Eau de Vie gekocht van Van Wees fruitstokerij. Vergelijkbaar met de Eau de Vie van Lubberhuizen. Erg lekker !

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Een lekker zelf gestookte palinka. Gr.?Chris

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hazelnootlikeurtje nu, straks whiskey. Van zelf gestookte wodka

Beantwoorden
2 Reacties
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@johndoe ik koop nooit drank uitzondering bier,ik heb 35 liter van druiven die op eiken hebben gestaan 50 ltr van maïs die op eiken heeft gestaan,en heb 50 ltr naar mijn vacantie adres gestuurd.als mensen een fles whisky van €40.00 laten staan voor die van mij dan schijnt het drinkbaar te zijn zelfs mensen die whisky drinkers zijn vinden hem erg lekker,ze hebben mij gevraagd om 50 ltr van mais te stoken voor een bruiloft in het buitenland,ok ze krijgen hem gratis,maar voor mij is het een compliment voor mijn drank.

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

Ps flessen drank die ik krijg gaan naar de volgende verjaardag😂😂😂

Beantwoorden
Pagina 1 / 127
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?