Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 2 / 127

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Begin zo aan de zelfgestookte appels ik heb veel bezoek en die proeven graag alles,dus daarna bramen,bananen,en aardbeien,tenminste als we dat halen,morgen komen nog +- 20 man,dus dit weekeinde word er genoeg geproefd.gr.?Chris.v

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stook je ook wel eens frambozen Chris? Ik kan er zelf niet makkelijk aankomen. Het valt mij op dat van alle fruitsoorten de geur van framboos het beste tot zijn recht komt in een eau de vie. Frambozen eau de vie vind ik echt heerlijk. Peer, kweepeer en appel is ook heerlijk maar die geur kun je niet direct herkennen.. bij framboos wel.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

zo'n bananen drankje lijkt me wel heel lekker om een klein glaasje van te drinken. Als het maar niet teveel op pisang lijkt

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nee nog nooit geprobeerd,kan er soms makkelijk aan komen,heb ze de vorige keer laten staan,ik dacht dat er niet zoveel suiker in zat ,maar heb toen 200 kg druiven mee genomen.volgende keer neem ik ze mee,kon deze week nog 25 kisten druiven krijgen maar ik heb deze mnd het huis overvol met bezoek dus geen plaats voor mijn vaten,als ik frambozen stook laat ik het je weten,en nu maak ik mijn glaasje vol gezondheid en een mooi weekeinde.gr.?Chris.v

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bananen vergisten prima, maar om de bananensmaak in een likeur of borrel te krijgen is niet eenvoudig. Je krijgt voornamelijk neutrale alcohol. Ik weet dat ons lid Leon er een manier voor had gevonden, maar ik weet niet meer hoe....

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vind hem ook niet echt lekker ruike maar kan aan de primitieve manier van stoken van mij zijn ,maar ik proef hem even,ben toch bezig ,heb geproefd,smaakt lekker zoet,maar ik vind de banane geur niet zo lekker,heb liever pruimen,appels en druiven,sinasapels is ook niet mijn favoriet,ik probeer wel alle fruit,heb ook lichees geprobeerd heel veel werk,wil ook nog een keer wortels proberen,moet lekker zijn.gr.??chris.v

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wortels zijn in ieder geval goed voor de ogen ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

John smaakt echt niet naar pisang,heeft een beetje een zoete smaak,voor de rest word je er ladderzat van.had een beetje er van boven staan ga nu een flesje uit de kelder halen om te kijken of ik morgenvroeg hoofdpijn heb.??gr.chris.v

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De bananen zet ik op men te doen lijstje, het is gewoon groot aan het worden dat lijstje πŸ˜›

Succes met je flesje πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

John volgens mij vind ik hem hier in huis alleen lekker,zijn het niet gewend,rot volk hier Β lusten de rest wel,maar weet nu waar ze vanaf blijven?Gr.?Chris.v

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

stookforum als je daar genoeg van op heb help dat goed zien ook niet meer.?Gr?Chris.v

Β 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Stookforum abrikoos proef je wel goed en is lekker,heb ik laatste jr in romenie gestookt.?Gr.?Chris.v

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan de frambozen eau de vie van Lubberhuizen & Raaff is eigenlijk een maceraat. Dit komt omdat de smaak bijna niet over te halen is. (bron: Ylva Raaff)

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Weet je dat zeker? Ik kan mij haast niet voorstellen dat zij macereren aangezien zij het echt verkopen als een eau de vie van puur gestookt fruit. Het zou de sterke frambozengeur wel verklaren maar er zit geen kleur in. Bij de excursie volgende maand gaan we die 2 mannen maar eens even aan de tand voelen πŸ™‚

Ze mogen wel een tipje van de sluier oplichten, door onze comunity hebben ze deze maand een nieuwe druk van hun boekje mogen uitbrengen ? zou wel aardig zijn als ze wat geheimpjes met ons willen delen ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ze vertelde het me toen ik er op bezoek was. Staat overigens ook op hun site dat het eigenlijk een maceraat is.

Volgens mij macereren ze het eerst en stoken het vervolgens nogmaals (maar dat weet ik niet zeker)

Maar dat maakt het niet minder lekker πŸ˜‰

Beantwoorden
Pagina 2 / 127
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?