Hi,
Met eindejaar opgeruimd en alle flessen die me niet bevallen, overschotten en probeersels, samen in de ketel gegoten. Extra lange reflux colom gemonteerd en 2x overgehaald.
Bedoeling was om alle smaken er uit te distilleren en te eindigen met een 85 graden plus alco. Ik heb 85graden plus gehaald maar helaas is een deel van de smaak is meegekomen.
Nu kan ik natuurlijk hotskool aanschaffen en proberen te filteren maar dat doe ik liever niet
Vraagje voor de wodka specialisten : kan je de smaken uit de alcohol distilleren en een neutrale wodka stoken ?
Alvast een prettig eindejaar
Shalom
Gentiaan, hop ,gember en Angelica wortel zijn de meest vervelende stoffen als dat gebruikt is om weer weg te werken .
Maar het is niet onmogelijk.
Door natriumhydroxide door de alcohol te roeren en dit aantal dagen te laten staan hierna ph terug brengen naar ongeveer 8 en daarna destilleren krijg je in meeste gevallen mits ook een goede werking van kolom de alcohol smaak arm. Soms moet je dit 2 x herhalen .
Eventueel kun je ook Ozon gebruiken in nabewerking wat beter werkt dan actief kool.
Thanks Maestro.
Indien ik je antwoord goed begrijp kan je die hardnekkige smaken (zoals hop, gentiaan, gember etc) er niet door distillatie alleen uithalen ?
Bedankt voor de info Robbert.
Ik denk echter dat ik me daar niet aan ga wagen. Het loont gewoon de moeite niet om zulk risico te nemen. Als amateur streef ik een zo natuurlijk mogelijk product na. Zonder filtering, toevoeging chemicalien of wat dan ook. Dus experimenteren met bijtende soda zie ik niet zitten 🙂
Misschien probeer ik uit nieuwsgierigheid eens actieve kool.
Intussen kan de alco prima aangewend worden voor het reinigen van ruiten, ontsmetter en als oplosmiddel.
Alleszins wel interessant om te weten.
Hi Robbert
Lijkt me al iets meer haalbaar voor een leek.
Ik heb bijna nul ervaring met actieve kool, krijg je daar smaken mee weg ?
(Ik las eens dat bepaalde bourbon Jack Daniels ? door een dikke laag houtskool gaat)