Kees ,Ik heb diverse kolommen en helmen . deze " kruidendoos " gebruik ik bij zware ( smaak ) dranken .
Om terug te komen op een van Pauluzs' vragen: ik zie niet goed hoe je je ketel stabiel op die brander hebt gezet. En mijn probleem van condens onder een koude ketel herken je blijkbaar ook niet?
Mijn ketel staat stabiel en heeft geen probleem betreft condens op brander omdat ik de onderkant heb veranderd .
Met hamer en hand aambeeld heb ik deze i.p.v
bol nu iets hol gemaakt waardoor ook een vlakke rand is ontstaan waardoor de ketel gewoon stabiel op brander staat .
Mijn 10 l boiler waarvan mantel er nog op zit en alleen de bodem schoon gemaakt en met hitte bestendige kit er een 1700 w warmtespieraal onder gamaakt en daarna een RvS gemaakte bescherming onder gekit en opgevuld met eerst een bescherm plaat en steenwol , staat heel stabiel en absoluut geen warmte verlies . De kolom is met knelkoppelingen daarmee kan gemakkelijk gewisseld worden .
eerste en tweede run. Doe het zoo alzeker 15 jaar .
Mooi!!
Ja, ik vroeg me al af of het niet handiger was om de isolatie gewoon te laten zitten. Dat ze tegen 100 gr C kan lijkt me logisch, maar zou ze ook tegen vuur kunnen?
Die warmtespiraal zit aan de buitenkant van de ketel, als ik het goed begrijp. Goede warmteafgifte? Geen risico op doorbranden?
Geen problemen met je verdubbelaartje? Is dat een grote augurkenpot of een gewone groentepot? Geen problemen met de plastic beschermlaag aan de binnenkant van de deksel?
@Robbert: Ja, dat kan natuurlijk ook. Dat heb ik niet gedurfd omdat ik geen ervaring heb met loodgieterswerk.
Wat een prachtige installatie. Troet, je bent een baasss!!
t is niet moeilijk met koper . Als je met een bolkop hamertje begint op het hoogste punt een deukje slaat en dan langs de rand van deukje steeds in cirkeltjes hem naar binnen tikt gaat dat prima . niet te hard in een keer maar gewoon even tijd voor nemen .
Wou hem zelf blank houden ivm beua marie met een ring op de bodem van de buitenketel voor ondersteuning, anders was met isolatie nog geen slecht idee.
@Kees: Het isolatieschuim kan trouwens niet tegen vuur mocht je een brander willen gebruiken.
@Troet: Heb je het eind van de koeler geklopt en gelast? Ziet er mooi uit zo zonder overgang. Heb gisteren zelf eens stukjes koper leiding gelast met tig om te proberen.
Ondertussen ook een aantal meter 6mm koper liggen voor een reflux koeler. Heb hiervoor 140cm 35mm buis. Enige koeler die ik hierin ga krijgen is een enkelgewonden (om 15mm) met een recht stuk door het midden.
Hoe lang moet deze reflux koeler worden? Wil proberen een 35mm boka te maken van 140cm dus.
Het eind van de koeler is een dop van een plaatje geslagen op kops beukenhout en goed vlak geslepen en met tin gegoldeerd .
een tiglasser is helemaal mooi maar met de vam gaat het tinnen ook goed ,
de verdubbelaar is idd. een auwgurken pot waarvan de deksel versterk is met twee koperplaatjes , maar ik kan in de kolom ook nog twee verdubbelaar zetten .zie foto.
Hou de koeler op 60 tot 80 cm . dat is voldoende .
Hoi Robbert, bedoel de 6mm koelspiraal in een 35mm reflux/boka, zie deze gemiddeld ong 25 cm maar das dubbel gewonden voor 54mm buis. Krijg dus geen dubbel gewonden spiraal in 35 mm. Vermoed dat je met die 60/80 cm de liebig koeler bedoeld.
maw het gedeelte rechts van het t-stuk