Meldingen
Wis alles

airstill met temp regeling  


driesv
Berichten: 20
Registered
Maker van dit onderwerp
(@driesv)
Nieuw Lid
Lid sinds: 3 weken geleden

Ga eindelijk beginnen:

Wat doe ik het beste ik gebruik 24 hr turbo yeast

1: Ik doe zoals op eticket op 35 graden 6 kilo suiker erbij en op 25 graden gist erbij en vul aan tot 25 liter.

2:Ik maak invert suiker van 6 kilo suiker met 5 gram citroen zuur erbij en vul bij met water tot 25 graden los de gist op.

Dan heb een airskill met temp regeling. 

Nu las ik dat de machine afslaat op ingestelde temperatuur . Ipv blijven te draaien op de temp ingesteld. slaat hij af.

Ik kan de koeling apart aansluiten (denk ik ) staat toch 220 v .

Dus ik zet de temperatuur op 83 graden?

Werp ik ongeveer 125 ml weg. Of zet ik hem op inductie in kookpot tot max 70 graden en laat dat 15 min verdampen en kap ik hem dan in de ketel?

Dan slaat hij op 83 graden af ik laat de cooler aanstaan en wacht tot hij niet meer drup en zet hem weer aan.

Mijn bedoeling is om 40 graden alcohol te verkrijgen.

Of stook ik tot 90 temp dan voor eerste run en dan naar 83 temp voor 2 de run ?

Alvast bedankt. 

Ik weet moet meten zal dat ook doen en apart opvangen maar beetje hulp zou welkom zijn.

gr Dries

Reageer
7 Reacties
WHortelaar
Berichten: 16
Registered
(@whortelaar)
Nieuw Lid
Lid sinds: 3 weken geleden

Je klinkt onzeker Driesv, maar stiekem heb je toch een prima plan. Turbo yeast leek mij vroeger ook de beste uitvinding sinds gesneden brood, maar daar kom ik van terug. Een iets trager gist werkt ook prima en geeft minder nare bijsmaakjes, lijkt het. En aangezien je toch gaat destilleren maakt het gistingspercentage niet zoveel uit. Lekker beginnen!

Reageer
1 Reageer
driesv
Registered
(@driesv)
Lid sinds: 3 weken geleden

Nieuw Lid
Berichten: 20

@whortelaar Bedankt voor je reactie. Ja dat ben ik nu wel onzeker...ze zeggen eerst veel lezen..klopt maar hoe meer je leest hoe meer de dingen anders weer worden verteld en weet je niet wat nu echt het beste is. Het zit nog niet in mijn bloed 🙂 maar wil toch met wat ik heb het maximum resultaat. Als dan het stoken echt in mijn bloed komt. Koop ik ook andere apparatuur. Maar heb het niet zo breed en heb dus voorlopig deze dingen gekocht en zit nu toch ook aan een groot bedrag. (voor mij toch) . Kan iemand mij vertellen wat   Alcotec 24 turbo yeast : AFDEKKENMAAR GEEN WATERSLOT PLAATSEN betekend moet ik het dus volledig afsluiten met deksel zonder water slot. of moet dat gaatje er juist zijn om druk eruit te laten of moet ik dat dichtstoppen? En 24 hr is dat ook zo. Allemaal zoveel wil dit project eerst goed afsluiten voor ik verder denk. Kan ik beter invert suiker gebruiken...enz. Word er zot van zoveel info. Maar wil één duidelijke voor mij aub. Kan ik de zakjes turbo 24 hr op gebruiken en dan wil verder kijken. Alvast bedankt 

Reageer
dumo
Berichten: 1149
 dumo
Registered
(@dumo)
Nobel Lid
Lid sinds: 4 jaar geleden
Gepost door: @driesv

AFDEKKENMAAR GEEN WATERSLOT PLAATSEN betekend

hoy,

ik denk dat ze bedoelen afdekken met n'en doek, dat er geen vuil in kan vallen.

omdat de gisting met turbo gist zo snel gaat, er komt zoveel co2 gelijk vrij dat het waterslot dat niet aan kan.

als ik met turbo gist moest werken dan zou ik gewoon de emmer afdekken met n'en keuken handdoek, en als de ergste gisting voorbij is er dan mijn deksel met waterslot er opzetten zodat het laatste co2 de stookwijn kan beschermen tijdens het klaren.

Iets dat gist, maakt co2 en als je uwe deksel van uwe emmer gaat toedoen, dan klapt het deksel er toch af, als het tenminste niet geschroefd is, als je een vat met schroef deksel volledig afsluit dan wil ik niet meemaken wat er gaat gebeuren, bij mij is ooit het deksel er al afgesprongen met gewone gisten ( geen turbo gisten), en er stond een waterslot op, en regelmatig blaast alles gewoon uit het waterslot, dat ik het terug moet bijvullen.

groetjes

 

Dumo

 

 

 

Reageer
3 Antwoorden
driesv
Registered
(@driesv)
Lid sinds: 3 weken geleden

Nieuw Lid
Berichten: 20

@dumo kan ik het waterslot niet openzetten of gewoon dat gaatje openlaten of is dat te weinig +?

deze doet dat zo ook oplossing voor mij? 

Alvast bedankt voor de moeite Dries

Reageer
dumo
 dumo
Registered
(@dumo)
Lid sinds: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1149

@driesv

ja je kunt met n'en darm een n'en bokaal met water werken, maar dan zou ik toch het gaatje groter boren ( deksel op n'en houten blok leggen en dan boren, of een conische boor gebruiken), en n'en dikkere darm gebruiken, want als je n'en darm neemt die door het gaatje gaat die voorzien is voor het waterslot, zal de darm vrij dun zijn aan de binnenkant.

dan kun je die later wel niet meer gebruiken met een waterslot.

Ik heb eens een gaatje bij geboord en een tweede waterslot opgezet ik denk dat je die rubbertjes afzonderlijk kunt kopen, dat was wel op een vat van 50 l met schroef deksel.

 

De watersloten die volgens mij goed werken zijn die grote met een vlottend deksel dat op en neer gaat, die meestal op de grotere vaten te vinden zijn het is ook al gebeurd bij mij dat het dekseltje er naast lag ( er af geblazen), ik weet wel niet of je daar rubbertjes voor kunt vinden waar je ze kan doorsteken, op de vaten werkt dat met een speciale plastieken schroef.

groetjes

 

Reageer
dumo
 dumo
Registered
(@dumo)
Lid sinds: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1149

Je zult zelf een beetje moeten experimenteren, wat goed werkt bij U.

Gistingen dat is onvoorspelbaar wat het gaat doen dat hangt af van zoveel factoren, warmte, suikers, startwarmte enz..

het is bij mij ook als eens mis gegaan ( meer dan één maal zelfs).

de eerste keren kun je de  gistemmer misschien in een mand zetten als hij overloopt kan het niet veel kwaad, ik zet meestal bij twijfel, of als ik de hele dag weg moet, of als ik zeg nou die gaat veel te hard, in de badkuip, die wordt niet veel meer gebruikt door de douche, dan kan ik alles wegspoelen, als het verkeerd gaat. 

Al doende leert men.

 

Groetjes

Reageer
WHortelaar
Berichten: 16
Registered
(@whortelaar)
Nieuw Lid
Lid sinds: 3 weken geleden

...wat @Dumo ook al aangaf: geen deksel maar een theedoek of handdoek over de emmer spannen en met een touw of elastiek vastzetten.

Reageer
Delen:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?