Hallo,
Deze morgen vroeg opgestaan om Sambuca te destilleren . Het recept kan je hier vinden. Ik heb wel een dubbele portie gemaakt en anijszaad gebruikt ipv steranijs. Ik veronderstel dat met steranijs de smaak nog intenser zal zijn.
Ik was gestart met een fonteinpomp maar het debiet was toch iets te groot. Dan maar rechtstreeks aangesloten op een vergistingsvat en de water darm vastgeschroefd met een slangenkop. Dankzij het kraantje kon ik het waterdebiet tamelijk goed regelen. Zo was de temperatuur van het water in de 5l Alquitara steeds rond de 35 graden. Het resultaat was super lekker. Dank u voor de tip Robbert!!!
Volgende keer toch een beetje beter voorbereiden. Eventueel een pompje kopen met minder debiet en desnoods nog een kraantje tussen plaatsen.
Groetjes,
Concha
De alquitara's zijn wat in het vergetelhoekje geweest maar nu de laatste paar jaar duiken ze weer meer en meer op
Inderdaard het is wat de juiste pomp vinden zodat de koelbak mooi vol blijft maar dan is het magnefiek werken .
En zoals Erik zegt je kan er alles mee maken .
Fruit , rum , likeuren ,gin en ook whiskey kun je er perfect op Stoken.
En wat smaak maker betreft is hij bijna ongeevenaard .