En kleine indicatie:
@ gompie ik veronderstel dat BTU butaangas is en dus de KW voor de brander. Zeer interessant. bedankt
al vind ik het raar dat er niets staat over de inhoud van de ketel maar enkel over de diameter van de kolom.
Uiteraard kan de ketel aan max vermogen verwarmd worden en eens op temperatuur regel je het vermogen dat begrijp ik best
Vandaag 2e striprun gedraaid met de Grainfather en mijn whisky opbouw 😉
Nu nog weer 2 vaten whisky wort maken welke ik m.b.v. foto's in een apart topic ga plaatsen.
En daarna natuurlijk de spiritrun ...
@DDM, nog bedankt voor de tr-iclamp, kwam gister binnen 🙂
Aha, zo ben jij de Grainfather gaan gebruiken. Het is toch wel lekker als je handig bent. Maar wat is nu het voordeel t.o.v. stoken met helm eventueel in combinatie met de standaard reflux? Smaak, gaat het sneller of hoger percentage? Of gewoon omdat het kan?
Het is omdat het kan 😉
Veel onderdelen van RVS die je ziet had ik nog van mijn Boka en de deksel van de T500, het enige wat ik heb aangeschaft is de bocht met thermowell ingang en aansluiting T500 deksel naar 2"tri-clamp.
Nu nog als ik daar behoeft aan heb nog een 1.20m buis voor reflux..
Tri-clamps, het is net Lego 🙂
Kan met voorstellen dat het leuk spelen is als je handig bent.
Spoel jij trouwens ook na het maischen? Heb je enig idee hoeveel suikers er nog in het spoelwater zitten? anders weet ik het over een paar uurtjes maar mocht het niet de moeite waard zijn bespaar ik al dat werk.
Spargen bedoel je, ja dat doe ik altijd, levert zeker nog suikers op, je bedoelt toch bij je whisky wort ?
En voor wat je hier ziet hoef je niet handig te zijn hoor, komt geen las aan te pas en is allemaal zo te bestellen 😉
Spargen bedoel je, ja dat doe ik altijd, levert zeker nog suikers op, je bedoelt toch bij je whisky wort ?
Klopt heb je dat ooit wel eens gemeten? Ik ben namelijk wel benieuwd als het nauwelijks iets opleverd bespaar ik me het werk en dan kan ik ook minder gist gebruiken en dat moet weer beter zijn voor de smaak. Lijkt me tenminste.
Nooit gemeten voor en na het spargen, maar na het maischen creëer je een filterbed en dit filterbed ( de kafjes ) spoel je door en haalt dan de laatste suikers eruit.
Kost me een half uur of zo meer, maar dan heb je wel het maximale aan suikers eruit gehaald en dit willen we toch 😉
Ben benieuwd naar je metingen 🙂
Govda, dan heeft de tri-clamp toch lang onderweg geweest. Dat is toch iets anders dan de 48u die PostNL aankondigen op hun website.
Zoals je zelf zegt is werken met tri-clamps net lego. Je kan er alle kanten mee uit.
Ik weet nu wat spargen is maar heb het nog nooit gedaan,ik gooi alles na de tempratuur behandeling in een 50 of 100 litervat kan het mooi meegisten voor de smaak en alle suiker wordt omgezet.
Het scheelt 1,5%. Dus ongeveer 2 deciliter 100% op 25 liter genoeg om een avond dronken te zijn maar een hoop werk allemaal. Op 100 liter dus 0,8 liter.
Filterplaatje gevonden voor kolomvulling, deze geeft waarschijnlijk meer doorvoer als gaatjes in de Still Dragon filter.