hallo dames en heren
ik ben nieuwe op het forum en zit al langer te bedenken dat ik samen met een vriend van mij wil stoken.
we hebben op dit moment appels en stook wijn in de gist zitten maar zijn nog opzoek naar een goede ketel maar vooral omdat we net beginnen niet te duur. weet iemand of dit iets is ?
https://quickstil.coml/collections/destileer-ketels/products/distilleerketel30-lite
ik hoop hier nog veel tijd te mogen spenderen en nog veel lekkers te mogen stoken
groet Hugo
Hoi Hugo,
De ketel weet ik weinig over maar de website komt af en toe langs op het forum vanwege het gebrek aan klantenservice. Ik zou eerder Ebay of de Chinese variant overwegen dan Quickstill.
Kijk anders eens op marktplaats. Daar komen soms erg mooie en functionele creaties voorbij waarvan ik meer vertrouwen heb dan zulk soort dingen.
Ziet er uit als een “plakmerk” zoals je tegenwoordig bij meer producten ziet. Een handige Harry doet wat ketels importeren en knalt een website in de lucht en verkopen de ketels onder hun eigen naam.
Dan zou ik voor minder geld hier iets uitzoeken met een betere kwaliteit:
https://www.stilldragon.eu/en/46-pot-stills
Alleen nog een RVS bierfustje op marktplaats scoren en je kunt aan de slag.
Ja psies wat Greenmachine zegt. Echte dropshipping site.
Leuk:Om de 10 seconden een pop upje op hun site: GM t Veld kocht zojuist: een quickstill...... .......Sweetie04 kocht zojuist een kutketel.... en dat gaat maar door. (Is een website scripje).
Weet je, dit is een voorbeeld van een zogeheten "leergeld bedrijf".
Je betaald leergeld en na een tijdje komt een echte keten uit de stookwinkel er toch wel van.
wat is eigenlijk de beste ketel om fruit te stoken een alambik of een alquitara of bain marie of iets anders ?
Charantaise is het mooiste om fruit te verwerken Erik ! Wel omslachtig apparaat maar kwestie van wennen .
Maar charantaise is minder geschikt voor b.v. whiskey en jenever achtige dingen
Alembiek is ook prima en is ook voor whiskey en dergelijke zeer geschikt .
De charantaise is een alles kunner en kan hoger in percentage dan alembiek maar is wat een lastpost in temperatuur beheer maar als je er aan gewend bent en de kneepjes kent hoef je eigenlijk geen ander apparaat er nog bij .
Werken met secondaire vaten kan ook zeer veel voordeel hebben op fruit stook maar gebruik dan wel juiste inrichting / configuratie.
Een secondair is per definitie niet zelfde als wat in Amerika doorgaat als thumper .
Zo Een dergelijke " thumper " heeft een beperkte geschiktheid.
dank u robbert en een grote alquitara ? 20 of 30l ?
Op Marktplaats komen met enige regelmaat ketels voorbij voor een schappelijke prijs. In allerlei maten en uitvoeringen.
Vaak heeft de verkoper zelf ook gestookt en met een beetje geluk wil hij of zij ook nog wel uitleg geven.
Wanneer je een beetje tijd neemt om met de alquitara thuis te raken is een 30 liter alquitara geweldig om mee te werken en qua smaak overdracht is het een magnefiek apparaat .
Je moet met de alquitara de temperatuur van koelwater beetje leren beheren .
De koelwater bak kun je zeer koud koelen maar ook met koelwater van bijv 20 graden of 40 graden of 55 graden . Hiermee beïnvloed je de helm temperatuur omdat de koelbak er direct op zit en kun je heel mooi op percentage maar ook op aroma stoken .
Hogere temperaturen van koelwater krijg je meer smaak Lagere temperatuur gaat percentage omhoog . Als je dit " spel " tussen koelwater en de warmte / brander wat door krijgt kun je verrassend volle smaken krijgen met de alquitara .
30 liter is altijd handig formaat .
bedankt voor de reactie robbert
kees
hier op het stookforum worden ook vaak mooie ketels voor een prijsje verkocht
Ook wel, maar minder vaak.
Heb je wel meer kans op goede uitleg, denk ik. Geeft toch wat binding, zo'n forum.
Neem een maat groter dan de maat die je in gedachte heb :P. Het wordt al snel te klein.
Gewoon zelf maken. Dat is toch veel leuker.
Ik vond veel informatie op deze site.
https://www.instructables.com/id/How-to-Make-a-Copper-Reflux-Still/
En voor relatief weinig geld kan je hem maken. Ik begon met een snelkookpan van 9 liter en heb nu een pot van 20 liter.