Meldingen
Alles wissen

Eerste keer


Berichten: 2
Topic starter
(@berrylaemers)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik ga voor de eerste keer met de vergistingsemmer aan de slag. Kan iemand mij vertellen of die onder bepaalde temperatuur moet gisten, en hoelang kan ik het eindproduct bewaren voordat ik ga distilleren?

Alvast bedankt

Beantwoorden
3 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10387

@berrylaemers temperatuur is afhankelijk van soort gist. Maar ga ervanuit dat 99 van de honderd gisten zich het best gedraagt op gemiddelde van 23 gr.

Min 15  en max 31!

Ook tijd van vergisten is afhankelijk van soort gist. Er zijn een aantal zeer snelle vaak als turbo aangegeven. deze presteren snel maar geven allen een mager resultaat. en vaak veel nabewerking om bijsmaakjes weg te werken .

Een goede gist zal gemiddeld 21 tot 28 dagen nodig hebben voor vergisting.

De tijd tussen einde vergisting tot destilleren moet je niet te lang uitstellen.  Des te verser des te beter resultaat. 

Bier maker houde vaak wat langer aan om te klaren maar voor destilleren is dat niet nodig.

(Een goede ketel kan ook zware pulp verwerkt en helder resultaat geven . Zonder aanbranden.)

Beste is binnen enkele dagen tot max 14 dagen mits van gist laag geheveld na vergisten te verwerken. 

Wil je langer laten staan dan 14 dagen kun je het beste  sulfiet toevoegen.

Beantwoorden
(@berrylaemers)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 2

@robbert dankjewel wel voor je reactie. Hier kan ik nu mee aan de slag!

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1180

@berrylaemers waarom wachten als je al kunt stoken?

Groet, @ndré😎🥃

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?