Meldingen
Alles wissen

Eerste keer ketel opstarten


sjmmie
Berichten: 8
Topic starter
(@sjmmie)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hallo allemaal, Zojuist lid geworden van dit forum omdat ik met deze nieuwe hobby wil beginnen en zoveel mogelijk kennis op wil doen. Deze week alle basismaterialen gekocht waaronder de 12 ltr distileer ketel. Daar gaat direct mijn eerste vraag ook al over. Wat moet ik doen op het moment dat de ketel uit de verpakking is. Helemaal schoonmaken en een proef stook doen met wijn ? Wie kan mij van de eerste basis tips voorzien?

Beantwoorden
3 reacties
3 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1846

@sjmmie welkom. Je moet hellemaal niets, want het is al voldoende om de ketel met een sopje schoon te maken. En daarna bepaal jij wat je ga stoken eerst wat wijn om te oefenen of een suiker stookwijn of wat dan ook. Maar naar welk drankje ga je voorkeur uit om te maken?

Beantwoorden
sjmmie
(@sjmmie)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 8

@rumo Oké dank voor je antwoord. Ik wil eerst proberen een suikerwash te stoken. Deze ga ik vandaag maken. Ondertussen moet ik een week wachten dus ga ik eerst experimenteren door een pak wijn op te stoken :-). Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar het maken van likeuren. maar whisky en rum en gin staan ook op mijn lijst. Ik ga ook op zoek naar workshops om mijn skills te verbeteren

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 442

@sjmmie welkom en veel lees plezier:) ik persoonlijk zou voor je iets drinkbaars gaat stoken een stook doen met een paar liter water zodat je ketel en leidingen echt schoon zijn.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?