Meldingen
Alles wissen

Hoe liter?


Berichten: 2
 Ray
Topic starter
(@ray)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo, even een vraagje. Ik heb een 10 liter roodkoperen kolom distilleerketel. Hoeveel L gin kun je daar nou ongeveer mee maken? 

Beantwoorden
8 reacties
1 Beantwoorden
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Berichten: 0

@ray nou, als je 1 liter per week maakt en je doet dat 48 weken per jaar (4 weken vakantie) en dan gedurende 50 jaar, dan heb je 2400 liter gemaakt. De ketel kan best 100 jaar mee gaan, dus totaal 4800 liter. Het lijkt me alleen niet waarschijnlijk dat jij dat zolang volhoudt.

Beantwoorden
Berichten: 2
 Ray
Topic starter
(@ray)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

En nog een andere vraag. Ik heb met turbo gist 25 L wash gemaakt en na een week turbo clean toegevoegd. Dit is staat nu zo’n 5 weken. Hoe lang blijft dit goed en kan ik dit nog overhevelen naar mijn ketel om in 2 keer op een (hoop ik) 70 % alcohol uit te komen?

Beantwoorden
6 Reacties
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@ray,

Ligt er aan hoeveel % de stookwijn heeft, 70% kun je na 1 of 2x stoken bereiken.

Alleen de hoeveelheid kun je nog niet bepalen.

Groet, @ndré

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@ray na 5 weken is er na vergistingen  og veel gebeurd in het beslag en de versheid is er af.  Er zijn binding  gevormd zowel goed en negatief meestal komen deze na destilatie en even rijpen heel vervelend naar voren .

Ik zeg niet dat het dus bedorven is maar als je toch nog iets van kwaliteit wil is het beter om opnieuw te beginnen en dit in het riool te laten verdwijnen 

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert wat is het beste om als max. Aan te houden?

Als voorbeeld heb ik nu 1.5 week een suikerwash staan. Stel na 3weken ( vanaf start is de sg nog niet op de 1000  gezakt. Is het dan beter om het dan te stoken en dan maar wat minder over te houden?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@stefanjo  ga uit van een goed verlopen vergisting en na vergistingen zo vers mogelijk verwerken .

Wanneer een vergistinging 3 a 4 weken duurt wacht dan niet langer dan 14 dagen met verwerken .  Zou je langer wachten moeten voeg dan iets als sulfiet toe om te zorgen voor soort stilstaan  / concervering van de stookwijn .

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert. Stel de gisting is voorbij. Is het dan ook beter om het koel te zetten?

Hoeveel Gram sulfiet/L zou ik dan toe moeten voegen?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@stefanjo nooit meteen de ketel koel zetten wacht altijd tot de co2 eruit is . Bij koud wegzetten word de co2 vastgehouden wat bij het overhalen problemen kan geven als onder anderen schuimen en ook nog binden aan andere vluchtige zuren.

Koud zetten voor iets langer houdbaar dus na co2 zoveel mogelijk is verdwenen en gebruik bij langer opslaan een middel ter conservering .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?