Meldingen
Alles wissen

Hoe nu verder


Berichten: 28
Topic starter
(@geen-onruststoker)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Beste stokers

Ik knutsel net mn 1e installatie in elkaar. Ik heb n koeler gemaakt (liebig) en ben bezig om in een koperen boiler triclamp flenzen in te maken voor een element, aftapkraan en temperstuur meter.

Ik was van plan op de ketel een 60 cm 3" naar 2" pijp te zetten met koperen sponsen er in om wat reflux te creeeren. Dit werd me elsers op dit forum afgeraden, ik wil beginnen met whisky, dan rum en daarna limoncello en kruidenbitters.

Mijn vraag is ... hoe ga ik van de ketel naar de koeler? Blijkbaar geen pijp met sponsen. Wat dan .. direct de bocht op de ketel of een ui/hoed of een pijp zonder sponsen .....

Beantwoorden
4 reacties
SaenseOverhaal
Berichten: 232
(@kevin)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beste Richard,

Op MP zijn diverse (nostalgische) koperen warmtekruikjes te vinden. Voordeel hiervan is dat deze doorgaans een mooie diameter hebben om een kop van te maken (diameter 8 tot 10 cm). Van dit kruikje slijp/zaag of draai-bank je de onderkant af. Aan de bovenzijde van het kruikje kun je tpv de dop 22 koperbuis solderen. Deze buis gaat even omhoog en dan met een bocht (geen knik) licht hellend naar beneden .Zorg dat de hoogte van kruik en buis maximaal 25 cm is. Aan nieuwe onderkant soldeer je een flens (gemaakt van koperplaat). Afhankelijk van de diameter liebig zorg je voor een schroefverbinding van uitgang koperbuis naar ingang liebig.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@geen-onruststoker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 28

@kevin ik heb er inmiddels 1, bedankt voor de tip

Beantwoorden
Berichten: 28
Topic starter
(@geen-onruststoker)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dank voor je reactie. Wat ik nog wel verwarrend vind is dat je op foto's van schotse dedilleerderijenn wel ketels zie met een ui en een pijp er op en als ik een standaard alambiek koop er ook een ui op zit. Wat is hier dan de functie van?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10060

@richard-k onder andere het is een kamer voor aroma infuus aan alcohol . Plaats voor Verzadiging . En ook een lichte reflux van kookvocht . Ook dient het als een spatbol .  De vorm heeft invloed op flow . Het moet zorgen voor een balans hierin . Grote is van  belang ,te groot geeft te veel terug condensatie . Te klein geeft stagnaties in flow .

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?