goed bezig! en hoeveel liter water heb je er in totaal bij gedaan? puur uit nieuwsgierigheid.
Volg dit proces graag, heb namelijk ook nog wel een paar appeltjes voor de dorst over.
Ben zelf vanmiddag ook weer aan de slag gegaan, heb weer 20ltr suikerwater staan, nu 14 dagen wachten en dan weer stoken, begin er echt lol in te krijgen, zeker omdat mijn allereerste stook gelijk goed gelukt is 🙂 hik. Ik ben nu gestart met een SG van 1070
Kleine sfeerimpressie van de eerste appel stook
Mooi om te kijken, en ook handig zelf jou eigen ketel in elkaar geknutseld,jammer dat ik het niet kon ruiken de geur van de stook hahaha.
Hey robbie,
ik heb het filmpje ook bekeken, is uwe ketel niet te vol dat de vloeistof in het kijkglas van uw kolom schiet,
of is dat de bedoeling.
groetjes
Dumo
- Misschien kan @robbert ons voorzien van informatie. Nu ben ik ook benieuwd geworden. Het is in iedergeval een schoon 'goedje'.
Thanks @robbert
Ik zit even te googlen op Flooding.
Ik heb een idee nu waar dit mee te maken kan hebben.
Inhoud kan niet terugstromen in de colom en die hoopt dan op in de kolom zelf.
Temperatuur (lijkt goed, 1 tikje lager en het stroompje drupt)
Inhoud van de ketel (naar mijn weten niet te vol tot de 2e ring zeg 2/3)
In de reflux modus kreeg ik te maken met een spugende ketel. En nu 'flooding'.
Ik heb een ring met een vermazing tussen ketel en de colom zitten. Mogelijk geeft dat de complicaties.
Volgende stook zet ik er een normale ring tussen.
De flessen appelrakia zijn gefilterd van moerbei en walnootdop. Ook heb ik er een dopje glycerine aan toegevoegd. Ze staan nu lekker donker en koel in de opslag onder de vloer. Over 3 maanden eens kijken of het wat geworden is. Volgende project wordt toch weer een vodka om essences toe te voegen. Dit voor de 2 raceweekenden F1 Belgie en F1 Zandvoort. Liquer 43 en een rummetje. Gewoon, omdat het kan.
Zo, de appelbatch is bijna 1.5 maand verder en het proces is wat versneld door te verwarmen op 55c gedurende 3u x3 ( op de foto zaten nog doppen op de flessen, haha doe dat dus niet, er ontstaat drukopbouw, ik heb vervolgd zonder dop op de fles. Het begint al een lekker zacht drankje te worden. Voor de eerste keer zeker niet slecht. Gerijpt op moerbei en walnoot dop. Geen hallucinaties, geen hoofdpijn. Heerlijk. Volgende week weer een fast fermenting vodka klaar zetten.
Volgende week gaan we weer een snel fermenteer beslag maken. Met de tarwezemelen.
Voor nu eerst alles weer in topcondite brengen dmv een lekker citroenzuur/sulfietbad.
Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel ik van wat moet gebruiken, ik heb op 150L water nu 250gr citroenzuur gebruikt ( hele zakje ) en zeker 100gr sulfiet.
Ook een lasje gerepareert met kneedbaar staal. Bleek vorige stook niet helemaal lek dicht te zijn