Meldingen
Alles wissen

inductie


Berichten: 3
Topic starter
(@jaap-teranino)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

hallo allemaal, vooral de techneuten onder ons.

ik heb een ideetje, waarschijnlijk al gedaan maar graag commentaar hierop. het gaat om hetvolgende: ik heb een roodkoperen ketel, waarop de warmteoverdracht van een electrische plaat matig is. de ketel staat niet op de volledige bodem maar alleen op de rand.hierdoor geen optimale overdracht en dus onnodig verloren tijd.

is het mogelijk om een bodem van een inductiegeschikte pan onder mn koperen pot te kitten met speciale siliconenkit voor warmteelementen, en dan te gaan verwarmen met een inductiestel.

graag uw idee hierover en alvast bedankt voor uw ideeen

groetjes jaap

 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
8 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9265

@jaap-teranino koper is een non ferro dus ongeschikt voor inductie . Wanneer je bodem niet vlak genoeg is zal door een  staal eraan te Bevestigen onvoldoende contact zijn om de ketel voldoende op te warmen.

 

Beantwoorden
Dirtbag
Berichten: 80
(@dirtbag)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dan moet je er alsnog voor zorgen dat je bodem voldoende contact maakt met de inductie staalplaat. Die zijn trouwens kant en klaar te koop, daar hoef je geen pan voor te slachten.

 

Als je kit tussen die metalen plaat en de inductie kookplaat maakt zal dit isoleren, iets wat je niet goed kunt gebruiken in deze toepassing, misschien kun je ze aan elkaar vast solderen, echter ook dan moet de bodem van de ketel nagenoeg volledig aansluiten op die staalplaat.

 

db

Beantwoorden
Notna
Berichten: 331
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Er is warmte geleidingspasta te koop dit aanbrengen tussen de ketel en de inductiestaalplaat. Even zoeken via google en je vind het.

Beantwoorden
2 Reacties
Vlisbier
(@vlisbier)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 135

@notna 

Deze pasta is volgens mij voor vaste verbinding.

Als je ketel van inductieplaat haalt krijg je volgens mij een troep.

Beantwoorden
Notna
(@notna)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 331

@vlisbier,

Je moet een inductie adapter gebruiken met een opstaande rand. Ik heb er een die iemand voor mij gemaakt heeft. Daar blijft de pasta dus gewoon in.

Beantwoorden
Berichten: 21
(@herman2604)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik denk dat je eerste prio moet zijn om de bodem recht te kloppen, ik heb dit ook gedaan bij mijn nieuwe ketel en dat scheelde een dikke 45 min met opwarmen!

Grt herman

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 817

@herman2604 helemaal eens, had het ook bij 2 van m'n keteltjes, met een balkje het holle er wat uit kunnen kloppen en scheelt aanzienlijk voor m'n elektrische kookplaatje.

Echter, inductie pakt niet op alles, waarvan koper er een is. Persoonlijk zou ik dit hacken door met een grote inductie geschikte pan de ketel au bain marie te verwarmen. Bijkomend voordeel is dat je de bodem niet uit zou hoeven kloppen en minimaal kans op aanbranden met bv pulp. Wel kan je pan droogkoken dus dat moet bijgevuld worden gedurende stook.

Sindskort heb ik ook een kleinere gaspit en nergens meer last van, scheelt ook veel in tijd en flow vd ketel. Uiteindelijk vind ik gas nog het fijnste en betrouwbaarst. Elektra valt wel eens uit, dat was ik ook beetje beu. Heb ook een met vermogensregelaar maar het suddert toch na, met gasvlam kan ik de temperatuur beter temperen. Au bain marie zou je wat heet water af kunnen tappen en wat koud toe kunnen voegen als je wilt temperen.

Beantwoorden
Dirtbag
Berichten: 80
(@dirtbag)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

https://www.blokker.nl/sareva-inductie-adapter-rvs-20-cm/2440145.html

 

Inductie adapter.

 

Kun je elk type pan op een inductiefornuis kwijt. Zelfs een stenen tajine.

 

db

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?