Idee?!
Gisteren weer wat gestookt buiten,maar buiten is lastig met wind en zo.Plus opwarmen van de ketel duurt lang en veel warmte verlies
Nou dacht ik als ik een afgeschreven kamado bbq op de kop tik ,ketel daarin ,zodat hij er ook uit kan
vuur eronder, brug door het rooster boven eruit
isoleert als een gek ,kan hitte hebben
Zal ook binnen ook beter werken denk ik
Of zit ik er compleet naast?
Leuk idee! Waarschijnlijk heb je aan de onderste helft vd kamado voldoende, je zou de ketel zelf kunnen isoleren als je wilt. Het belangrijkste is dat de warmte van je brander niet vervliegt. (de brug door het toprooster lijkt me een erg grote uitdaging, maar wellicht dat jouw ketel een eenvoudige koppeling heeft zodat je de ketel makkelijk kunt plaatsen zonder brug en dan, na sluiten vh deksel, kunt aankoppelen.
Heel veel succes, ik ben heel benieuwd naar de voortgang
Ik heb zelf ook redelijk in die richting zitten denken. Als je de ketel in een kamado zet en de "brug" door de margrietschijf laat gaan kan je de temperatuur goed regelen. De reden dat ik het niet wil doen is mocht je een lek hebben je kamado word gevuld met alcoholdamp.