Hallo allemaal,
ik wil uitproberen of ik in een Kookzak mijn Mash kan maken.
heeft iemand hier ervaring mee en van welk materiaal deze is gemaakt.
Alvast bedankt voor alle overweldigende reacties.
Groet, @ndré
Kookzakken worden ook bij het bierbrouwen gebruikt.
Ik gebruik zelf alleen de kleine kookzakken om de hop in de laatste phase mee te laten koken.
Ze zijn meestal uitwasbaar.
Zoek maar eens op BIAB (Brew In A Bag). Volg het topic over wodka van graan maken maar dan kun je volgen hoe dat gaat.
Hoi Betweter,
ik ga geen bier brouwen maar Whisky en andere lekkere drankjes.
Maar deze zakken zijn dus meerdere malen te gebruiken?
gr,@ndré
Hoi Munckerik,
Heb gekeken naar BIAB en het lijkt mij wel iets om dat uit te proberen.
weet jij misschien ook van welk materiaal deze zakken worden gemaakt?
groet, @ndré
Dank je JohnDoe
Nylon dus 😉
(wist ik ook niet hoor)
Hoi @ndré, het verschil met bierbrouwen en whisky is er in het begin niet.
Beide worden in het begin op één of meerdere temperaturen gekookt in een kookzak of rvs emmer met gaatjes om de vergistbare suikers in de wort te krijgen.
Hoi Betweter,
Ik ga zeker geen bier brouwen en ja ik weet dat de beginhandelingen het zelfde zijn.
Mijn vrouw wil wel zon kook zak voor mij maken, maar ik wist niet precies van welk materiaal deze worden gemaakt, op den duur ga ik misschien wel een rvs emmer met gaatjes of een zeef maken, maar eerst het een en ander proberen.
Groet, @ndré
@ndré, zo duur zijn die kookzakken niet, voor Euro 9,95 heb je er een.
Deze gaan tot 150 graden, zie:
https://www.stookwinkel.nl/product/kookzak-100-micron-64x45-cm/
ik wil uitproberen of ik in een Kookzak mijn Mash kan maken.
Hoy,
ik heb de kook zak van stookwinkel al gebruikt om te een masch te verstoken zodat het graan niet tegen de weerstand komt.
ze kunnen tegen de warmte, ze verkleuren alleen een beetje.
grts.