Meldingen
Alles wissen

Mijn 60l alquintara ketel


Berichten: 29
Topic starter
(@bartholomeo)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Met dit apparaat stook ik nu al een tijdje, niets mis mee, heel eenvoudig, en gemakkelijk in gebruik.

 

1728223332-17282232251191114841275091482140.jpg
Beantwoorden
6 reacties
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@bartholomeo zo dat is een Big Mama 😲 ik gebruik mijn 2.5l ketel om verschillende drankjes te proberen. Om likeurtjes te maken is zo'n ketel echt perfect. De smaak overdracht bij zo'n ketel is ongekend.

Beantwoorden
Berichten: 154
(@concha)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Mooie ketel. Hoelang duurt het voordat de eerste druppels eruit komen en wat stook jij ermee?

Beantwoorden
3 Reacties
(@bartholomeo)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 29

@concha valt wel mee, ik warm alles op tot ongeveer 40° met een vrij hevige vlam dan zet ik het bovenste stuk erop doe het koelvat iets meer als halfvol, als mijn thermometer 50° aangeeft op het tussenstuk reduceer ik de vlam en laat geleidelijk het koelvat voller lopen, duurt ongeveer 25min tot 35min in totaal

Beantwoorden
(@bartholomeo)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 29

@concha ik stookte vroeger veel peren, appels en druiven, nu heb ik een oude Batch bier ± 300l en dit stook ik 2keer, fruit meestal 1 keer

Beantwoorden
(@bartholomeo)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 29

@concha ben er een paar jaar tussenuit geweest , en dit bier stond al lang op het programma, maar ik wil wel terug fruit gaan vergisten en stoken.

Beantwoorden
Berichten: 154
(@concha)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Tof, ik had niet gedacht dat dit zo snel opgewarmd word. Ik heb slechts een 5l alquitara. Deze verwarm ik met een kookplaat en dit duurt toch een 20-25 minuten. Ideaal voor "Robbert's tiny projects". Ik hoop dat er nog een paar eenvoudige filmpjes erbij komen. Zo lekker. Helaas voor mij nog geen fruit maar het zal cider worden. 

Maar dan is het nu wel de moment om terug fruit te vergisten. Veel succes met het bier en het fruit.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?