Gister een klein 2 liter pro distileer keteltje gekocht die jaren stof heeft staan happen boven op een kast. Een paar uur geboend en gepoetst en hij blinkt weer. Met een azijn run bleek die een klein lekje te hebben, gemaakt en gelijk een thermometer er in gemaakt en opnieuw een azijn run gedaan en werkt perfect. Goed gespoeld en ik was al bezig een 2 litertjes te macereren van walnoten en deze er zojuist voor de helft er door heen gestookt en smaakt prima. Koeling moet ik wel aanpassen want die is waardeloos nu.
- Lekker bezig zo! Leuk voor de kleine receptjes. Begrijp ik het goed zit er een maceraat van walnoten in de ketel? Ben nieuwsgierig of er nog voldoende smaak over blijft na de overhaal of voeg je een apart gehouden gedeelte later er weer bij?
Heb rijpe walnoten, bruine suiker,kruidnagel en kaneel gebruikt en denk dat met name die twee laatste teveel overheersen in verhouding met de walnoten
Vriendelijke groet, Ronald.