@rinus55 de meeste vruchten met een harde schil behalve de kers zijn verantwoordelijk voor een deel methyl
Alle pitten bevatten cyanide ! Daarom ook alrijd zoveel mogelijk pitten verwijderen.
Maar maak je niet gelijk zorgen . Er zijn heksen jachten genoeg geweest. De hoeveelheid methyl aanwezig bij pruimen of abrikozen stook zou betekenen dan je ruim 2 liter ineens achterover moet slaan wil het de toelaatbare tolerantie overschrijden.
Betreft cyanide 52 appel pitten of 12 abrikoos of 5 ,kersen pitten moeten tegelijkertijd hun cyanide afgeven wil het gevaar geven . Dus ook een echte Amaretto zal pas na 2, 5 liter wanneer ineens achterover geslagen gezondheids problemen geven. ( Pitten moeten kapot zijn willen ze cyanide afgeven)
M.a.w. als je normaal met gezond verstand werkt hoef je je helemaal geen zorgen te maken.
Zoveel mogelijk pitten heel houden of verwijderen. . En wanneer je fruit vergist en stookt zoals bijvoorbeeld pruimen en abrikozen even een voor stook doen op 65 graden waarbij je een groot deel afvangt in voorloop.
Zie ook :