Meldingen
Alles wissen

refractometer of alcohol"dobber"

Pagina 2 / 2

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gewoon langzaam proberen om zonder moderne middelen  te stoken,geeft echt voldoening.ik beheers nog vele ouden ambachten,die verdwijnen als niemand die meer leert.net als stoken,gelukkig is er nu weer animo voor,maar als we straks het via de computer doen.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kunt wel de mooiste digitale spullen hebben , bluetooth , gadgets metertjes , ketels met automatische besturing .maar je moet wel wat vaardigheden en kennis hebben .
Het gaat om smaak , geur ,kleur en beleving van de drank .
Als je alleen maar op metertjes en statistiekjes afgaat kom je maar op een gemiddelde uit .
De continuïteit van de basis producten zitten altijd verschillen in .
Of je nu fruit , kruiden , granen , enz neemt de versheid , kwaliteit verschild per seizoen .
Meten is weten maar weet wat je meet en daarop moet je altijd anticiperen .
Iemand die weet wat hij doet maakt met een oude pispot of snelkookpan en wat handigheden de beste dranken .
iemand met geld en dikke investeringen in materialen en wat statistiekjes kan nog niet een goede drank maken .
Het blijft een ambachtelijke bezigheid .
Je kunt geen drank maken als je nooit heb geproefd .
Net als Als je soep uit een pakje maakt of een pizza opwarmt in een digitale hightec magnetron kun je niet koken .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En zo is dat.?

Beantwoorden
Berichten: 5
(@binkie)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Van de week komt bij mij de grainfather 30 in huis. En de T 500 Reflector.

Dan ga ik bier brouwen en alcohol maken.

is in het begin een sg meter aan te raden?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een SG meter is een van de basis dingen dingen die je hoort te hebben . Net als PH meter , alcohol meter , themperatuur meter .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Weegschaal en maatbekers

Beantwoorden
Berichten: 5
(@binkie)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi Robbert
Bedankt voor het advies!
Gelijk bij de bestelling gedaan
Gr
Ben

Beantwoorden
Berichten: 188
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo,

Hier op dit oude topic even ingehaakt,

  • Ik heb in plaats van een SG dobber een alcohol dobber gekocht.  Het is al even geleden maar nu ik toch begonnen ben met deze hobby kwam ik dit weer tegen.  Wat kun je hiermee? Alleen de zuivere alcohol meten of kun je het ook in je stookwijn gebruiken?  De kleinste van de 3 gaat van 0 tot 40%
1610113184-16101128250376842976522380422981.jpg
Beantwoorden
3 Reacties
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@johnny je kunt het alleen in distillaat gebruiken. Nooit in een mengsel waar suikers aan zijn toegevoegd of waar reststuikers in zitten zoals, bier wijn, of stookwijn.

Beantwoorden
(@johnny)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 188

@stookforum. Oke duidelijk.  Dan koop ik nog eens een sg-meter.  Zijn daar nog voorkeuren in?

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1832

@johnny ik heb ook dit setje bij Ali gekocht. Het is redelijk zuiver,  maar door de kleine lettertjes wat lastig af te lezen.  Ik gebruik het als reserve meter, want ik heb mijn grote meter gebroken.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Wat zijn jullie bevindingen met de Refractometers van AliExpress ? Zijn deze betrouwbaar of niet zo?

Ik heb er eentje en die wijkt wel eens af van de dobber..maar dat zou temperatuursverschil kunnen zijn natuurlijk.

Beantwoorden
2 Reacties
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759

@jandemann die kunnen prima hoor. Je moet ze de eerste keer wel even goed afstellen. Net als die van ons. Met het meegeleverde schroevendraaiertje met wat water op 0 zetten.

Temperatuur met de dobber meet je altijd bij 20 graden C.  Dit is bij de refracto niet van belang.

Beantwoorden
Jandemann
(@jandemann)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 166

@stookforum Mooi..dan is de whisky goed op sterkte 🙂 Thanks

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?