Meldingen
Wis alles

RVS ketel ?  


Haak
Berichten: 39
 Haak
Registered
Maker van dit onderwerp
(@haak)
Nieuw Lid
Lid sinds: 2 maanden geleden

Ik heb als ketel een oude boiler 

degene waarvan ik hem gehad heb stookt alleen sugarwash

en gooide er denk 2 of 3 gisten vaten in

dus de ketel is groot

 

maar ik stook minder groot en andere dingen

dus mijn 2 overhaal verdwijnt in een “te grote ketel”

moeillijk beheersbaar,en duur stoken

 

nu wil ik een tweede kleinere onderkant maken van RVS en daar de kopers helm op

Zodat ik rustig en beheersbaar de tweede stook kan doen

 

vraag is krijg ik dan smaakverschil/slecht smaak in me tweede stook

Reageer
Topic Tags
2 Reacties
Kees22
Berichten: 1037
Registered
(@kees22)
Nobel Lid
Lid sinds: 2 jaar geleden

Je kunt ook twee of drie ruwstoken bewaren en samen in de grote ketel doen.

Maar om op je vraag terug te komen: volgens onderzoek krijg je wel iets andere smaken als je koper vervangt door rvs, maar ik vraag me sterk af of wij dat kunnen proeven. Ik waarschijnlijk helemaal niet. Die proefpanels in onderzoeken worden ook getraind op een groepje smaken voor ze ingezet  worden.

Als je inderdaad rustig en beheerst stookt is de kans op slechte smaak om die reden erg klein.Wel kan het een goed idee zijn om wat stukken blank koper in de ketel te doen, zeker bij steenvruchten en whisky.

Natuurlijk kan er dan nog wel van alles fout gaan; we blijven optimistisch, natuurlijk. 🤣 

Een kleinere ketel erbij is trouwens altijd handig.

Reageer
Robbert
Berichten: 6452
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Lid sinds: 3 jaar geleden

de werking van het koper op smaak en afvangen van stoffen  zit in het deel  boven het kook vocht .

Een rvs onderkant zal weinig invloed hebben anders dan electrolitische werking wat oxidatie kan veroorzaken wanneer er ook zuren aanwezig zijn  .

Koper en rvs contact kun je beter uitsluiten .

Dat kan b.v.  door pakkingen 

 

Reageer
Delen:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?