Om t schroten met een handmatige moutmolen te vereenvoudigen heb ik in een plank een gat gezaagd. Vervolgens de moutmolen met de schroefbevestiging op de plank. Vervolgens onderzijde van een plastic zak (voor de prullenbak) knippen, zodat je een 'stortkoker' krijgt. De zak knoop je met de hengsels om de schijven van de moutmolen, rest van de zak door het gat in de plank. Plank kun je nu op de maischpan leggen. Bij t schroten gaat t geschrote graan via de stortkoker direct in de pan. Stof is hierdoor ook minimaal.
Iets wat ik toevallig laatst tegen kwam en door dit topic aan herinnerd werd, klam schroten. Iemand enige ervaring hiermee?
Altijd wat met die geautomatiseerde installaties 😜
Ik heb nu 4 installatie,s gehad. Open geslepen vaten op vuur, een HERMS, een Easybrew en nu pannen op inductie.
Bij de HERMS en bij de Easybrew was het altijd wel wat. verstoppingen, slangen die eraf sprongen of lekte, pompen die stuk gingen, Niet halen van het beoogde volume of SG.
Bij een traditionele opstelling heb je geen slangen of pompen tijdens het maischen. Heerlijk 😍
P.S. we hebben wel een beetje een topic van Kevin "ingepikt" 😕