Meldingen
Alles wissen

Vragen mbt thermometer


Larsje40
Berichten: 85
Registered
Topic starter
(@larsje40)
Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Goedenavond allemaal. Allereerst bedankt voor de reacties op al mijn (ook eerder gestelde) vragen. Een heel leuk forum om te lezen.

Nu mijn vragen. 

Ik heb een ketel gebouwd die ik als potstill kan gebruiken of als reflux toestel. Bais is een bierfust met een 2 inch koperen pijp van 75cm lang. Dmv een t stuk welke ik aan de bovenkant kan afsluiten kan ik via de zijkant van dat t stuk een brug met liebig koeler eraan maken met ti clamp. En voor refluxmodus gebruik ik het t stuk niet maar zet ik op de langere koperen 2 inch pijp een extra stuk met daarin een soort boka mechanisme maar dan net iets anders.

Nu zou ik graag ook in beiden thermometers gaan gebruiken. Ik vraag me hier wel 2 dingen bij af.

1: welke thermometers kunnen jullie aanbevelen voor distilleren en in de kolom en brug te plaatsen. 

2: ik kan een gaatje boren in mijn kolom of brug van mijn potstill en hier een thermometer in plaatsen. Alleen mijn vraag is hoe jullie dit goed dicht krijgen zodat je dus geen damplekkages krijgt bij de insteek van de thermometer. 

Hoop dat jullie me wel kunnen helpen.

Bedankt alvast.

Gr. Larsje

Beantwoorden
5 reacties
1 Beantwoorden
Kevin
Registered
(@kevin)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 73

@larsje40: zoals robbert aangeeft met busje, heb ik het busje in t geheel achterwege gelaten. Ik heb met een trappenboir diameter 12 gat op hoogste punt geboord. Hier een siliconenkurk in. Door de siliconenkurk een thermometer van de Zweedse meubelleverancier ( die met die Zweedse balletjes). Werkt uitstekend!

Beantwoorden
Jaapjanjoost
Berichten: 49
Robbert
Berichten: 7149
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Er zijn industriële thermometers te verkrijgen met 1/2 schroef draad aansluiting.  Een gat boren en een busje met 1/2 binnendraad kun je daar dan in solderen. De thermometer met Een fiberring erin en klaar . 

Ook kun je een gat boren . Daar een soldeerbus in van 15 mm . Een siliconen stop / kurk met een gaatje in midden druk je erin en daar prik je een kook thermometer door.  

Beantwoorden
Stefan
Berichten: 159
Larsje40
Berichten: 85
Registered
Topic starter
(@larsje40)
Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

SUPER BEDANKT 

voor alle reacties weer. en achteraf inderdaad best wel simpel. Soms denk je gewoon te ver na over dingen terwijl het juist in de eenvoud ligt.

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?