Meldingen
Alles wissen

wat is dit leuk wat is dit leuk


Berichten: 14
Topic starter
(@oldnugget)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

2 weken terug dus een 10 liter boiletje op de kop getikt op MP. Deze gesloopt en idd een mooie koperen ketel kwam te voorschijn.  Lang bezig geweest om aan binnenkant te reinigen maar hij blinkt nu mooi. Afgelopen week wat koper bij toolstation besteld( Ahh...fucking corona...winkels allemaal dicht en alleen maar online bestellingen mogelijk) en de materialen opgehaald en daarna op maat gesneden en gesoldeerd dmv een electrische onkruidbrander van 2000W.   Tja ...je moet inproviseren in deze tijd.

Daar ik geen gasbrander nog tot me beschikking had, maar de keus gemaakt om dmv het electrische verwarmings element/thermostaat van boiler de verwarmen.  Thermostaat voeler moet wel uit boiler worden gehaald anders is de max 80 graad. Telkens de schakelaar aan/uit zetten om rustig de temperatuur verder op te laten lopen Eerste keer met water de boel gereinigd en gister een 6 liter oud bier in de boiler gegooid.  Rond de 92 graad werd de buis en brug mooi warm en kwam het eerste destilaat uit de koeler lopen.  Toen temperatuur rond 96 graden was maar gestopt. Had toen ongeveer 400 ml opgevangen incl voorloop.  De 400 ml in verschillende cuts opgevangen en woww...das best heavy shit. Was verbaasd hoe sterke alcohol ik proefde. Daar ik ook nog geen alcohol meter voor handen heb, de aanstekertest maar gedaan. Klein beetje destillaat op theelepeltje en aansteken. Bij het middenstuk een mooie blauwe vlam zichtbaar. Dan de smaak..tja... kan lastig oordelen daar ik eigenlijk nooit sterke drank drink.  Ben meer van bier of van likeurtjes. Kon wel duidelijk verschil proeven/ruiken in de verschillende potjes.  

 

Nu verder aanpassen

1611394361-CA7FFB72-BF98-4AB3-9CF5-216051F29956.jpg
Beantwoorden
2 reacties
Robbert
Berichten: 9534
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het warmte spiraal van een boiler moet wel onder de vloeistof blijven. .wanneer je de boiler op zijn kop gebruikt dus met de aansluiting aan bovenzijde staat een deel droog. Dit kan zorgen voor doorbanden maar wat eigenlijk ook gebeurt omdat een stookketel eigelijk tot 2/3 gevult wordt je de vrijkomende alcohol damp dat in het bovenste 1/3 zit nog eens extra opwarmt door deel verwarming wat niet in vloeistof hangt . 

Dat is af te raden ! 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@oldnugget)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 14

@robbert . Dank je voor je advies en zal maatregelen nemen.

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?