Meldingen
Alles wissen

Appelmoes


Pulle
Berichten: 166
Registered
Topic starter
(@pulle)
Actief Lid
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Heeft iemand wel eens alcohol gestookt van appelmoes?

Fijner gemalen bestaat niet. 

Beantwoorden
15 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8470

@pulle wie niet dan ? .  Beginners gein .

Beantwoorden
Pulle
Berichten: 166
Registered
Topic starter
(@pulle)
Actief Lid
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Was een serieuze vraag. 

Niemand?

Ik zie 't verschil niet tussen appels vermalen of appelmoes nemen en er dan een mash van maken. 

Beantwoorden
11 Reacties
Lambik
Registered
(@lambik)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 109

@pulle 

Ik vind het een goede vraag. Het is natuurlijk wel zo dat er veel suiker in de gemiddelde appelmoes zit. Als ik het zou vergisten zou ik het wel verdunnen met water, en na het vergisten goed filteren om aanbranden te voorkomen. 
Maar probeer het gewoon, en hou ons op de hoogte. In ieder geval lijkt het mij een leuk experiment!

groet, Lambik

Beantwoorden
Lambik
Registered
(@lambik)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 109

Oja, neem biologische appelmoes, ik weet namelijk niet of die van de supermarkt geconserveerd is. Ik eet het nooit.

Beantwoorden
Pulle
Registered
(@pulle)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 166

@lambik Uiteraard verdunnen met water.

NB. Voor de vleeseter.

Wij garen onze spareribs 24 uur in appelmoes. Dan 24uur marineren. 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8470

@pulle ik bedoelde ik denk dat iedereen in het begin wel appelmoes heeft vergist.

Is prima te doen met een cidergist .

Beantwoorden
Pulle
Registered
(@pulle)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 166

@robbert je had je dus ver-gist.... 🤣

Beantwoorden
Pulle
Registered
(@pulle)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 166

@robbert

Ik heb hier nog gist liggen voor fruit via jouw winkel... Moet goed zijn toch? 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8470

@pulle je bedoelt gist van Stookwinkel ?  

Fruit gist ?? Als het maar geen turbo of alcotec is zal het vast lukken iets fatsoenlijks te maken.

Beantwoorden
Pulle
Registered
(@pulle)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 166

@robbert

Prestige fruit und schnapps. 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8470

@pulle tja is bruikbaar.  

(Maar niet mijn eerste keus)

Beantwoorden
Pulle
Registered
(@pulle)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 166

@robbert wat is je eerste keus, en heb je 't liggen?

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8470

@pulle mijn eerste keus zou zijn eigen kweek gist.  Nee ik heb dat niet liggen momenteel . Tweede keus zou een fermentis product of red star dady wezen. En dat heb ik aan Theresa meegegeven.  

(Ik denk niet dit jaar nog iets te vergisten . Wegens omstandigheden alles op laag pitje gezet zogezegd )

Beantwoorden
Pulle
Berichten: 166
Registered
Topic starter
(@pulle)
Actief Lid
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Bestellen maar. 

1652886709-Screenshot_20220518_171020.jpg
Beantwoorden
1 Beantwoorden
Pulle
Registered
(@pulle)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 166

Vandaag 5 blikken appelcompote, samen 13kg in de fermenteeremmer gedaan. Aangevuld met water tot 30 liter. Geen extra suiker. 

2  zakjes fruit en Schnaps gist toegevoegd.. 

Afwachten nu.

Als dit lukt dan heb ik nog kaneel extract liggen wat ik nog toe ga voegen als de stookwijn in 't vat gaat. Over 2 weken meer. 

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?