Meldingen
Alles wissen

bouillabaisse maken

Pagina 2 / 2

Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er goed uit met al die verse ingredienten !

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit is wel heel simpel. Groente snijdenden even koken en even de staafmixer erdoor en daarna de vis erin die in een paar minuten gaar is. Op smaak brengen met zeezout, witte en zwarte peper en paprikapoeder. Kan niet mislukken. Ga trouwens weer een kop halen. Je blijft ervan eten. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij mij is tie helemaal opgegaan. We waren ook met 7-en.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat zal met 7 man, morgen is er bij ons ook niet veel meer over. 2e dag is tie zelfs lekkerder 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zo hoort het,niet van die kant en klare troep uit de winkel,erwten soep uit blik,of tomatensoep,brrrrrrrrr sausjes voor de pasta’s brrrrr,als je stookt om dat de drank uit de winkel rotzooi is,dan vind ik dat je die kant en klare rotzooi ook niet moet eten.daarom maak ik ook nog zelf in.?

 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zit hem nu te eten, erg lekker! Ik heb wel wat witte wijn erdoorhee gedaan, maar zonder is hij ook al erg lekker hoor!

Top, die gaan we vaker maken!

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan je kan met goede ingrediënten alle kanten op zelfs wijn (drink er liever naast) peper, zout en wat parikapoeder vind ik al best.

 

Het is pathetisch om in de kookhoek te laten zien hoe ik Andijviestampot ga maken maar daar vreet je ook je vingers bij op. Zeg alleen, "spek slager en eigenheimers. Zout, peper" . En nootmuskaat maar dat is geloof geloof ik. 

 

Eitje de erbij voor de liefhebber en komkommer in azijn. 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is ook altijd lekker idd! Maar ik let even op mn koolhydraten, en van de bouillabaise mag ik net zoveel als ik wil.

Ik zat trouwens na 1 flinke soepkop echt vol. Vanavond nog een nemen. Ik was zelf nooit op het idee gekomen dit te maken Lummel, bedankt!

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Laat maar, geen eigenheimers maar Frieslanders die amateur die zich groenteboer noemt had niet anders. Voordeel je hoeft niet te schillen je kan het velletje er zo afwassen. Nieuwe aardappels, er is helemaal niks mee. 

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik moet eerlijk bekennen dat het vele jaren geleden is dat ik zelf aardappels heb geschild. ik weet het, lui... maar ik ga voor stamppotten meestal voor gemak en koop een zak kruimige aardappelen bij AH en kieper die zo de pan in 🙂

Ik zal het weer eens proberen en kijken of ik het het verschil waard vind, vast wel 😉

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En we gaan weer maken. 

 

Eerst tomaten ontpellen en groente snijden. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goh zou Lummelientje honger hebben gehad.

 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inderdaad Munckerik, ook ik doe er altijd een scheutje ‘ouzo’ in (ik ben Grieks georiënteerd?) . 

Lummel, vorige week voor gemak even gehaald bij de visboer, deze maakt het vers, maar dag erop terug gegaan dat m’n bloeddruk op 230 of zo stond van het zout....... brrr niet te vreten. Ik ga het van de week zelf maar weer eens maken, veel lekkerder?. Dank je weer voor deze aanmoediging ?

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wij zitten veel in Griekenland in een vissersdorpje waar ik de vis vers van de boot krijg en ook zelf wel eens met de harpoen vang, de vis en verse groenten moeten de smaak geven al haal ik mijn verse kruiden ook uit de bergen die ook compleet anders maken dan hier uit een potje. Lummel, goed bezig, mijn tafelgenote heeft ook altijd trek net als jouw Lummelientje?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gvd.krijg ik weer honger van.heerlijk dat natuurlijke voedsel,Lummel geen wonder dat Lummelientje gek op je is(kan ook zijn dat ze van je eten houd)maar daar bemoei ik me niet mee?moet wel effe stoken?

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?