Ziet er goed uit met al die verse ingredienten !
Dit is wel heel simpel. Groente snijdenden even koken en even de staafmixer erdoor en daarna de vis erin die in een paar minuten gaar is. Op smaak brengen met zeezout, witte en zwarte peper en paprikapoeder. Kan niet mislukken. Ga trouwens weer een kop halen. Je blijft ervan eten.
Bij mij is tie helemaal opgegaan. We waren ook met 7-en.
Dat zal met 7 man, morgen is er bij ons ook niet veel meer over. 2e dag is tie zelfs lekkerder
Zo hoort het,niet van die kant en klare troep uit de winkel,erwten soep uit blik,of tomatensoep,brrrrrrrrr sausjes voor de pasta’s brrrrr,als je stookt om dat de drank uit de winkel rotzooi is,dan vind ik dat je die kant en klare rotzooi ook niet moet eten.daarom maak ik ook nog zelf in.?
Ik zit hem nu te eten, erg lekker! Ik heb wel wat witte wijn erdoorhee gedaan, maar zonder is hij ook al erg lekker hoor!
Top, die gaan we vaker maken!
Jan je kan met goede ingrediënten alle kanten op zelfs wijn (drink er liever naast) peper, zout en wat parikapoeder vind ik al best.
Het is pathetisch om in de kookhoek te laten zien hoe ik Andijviestampot ga maken maar daar vreet je ook je vingers bij op. Zeg alleen, "spek slager en eigenheimers. Zout, peper" . En nootmuskaat maar dat is geloof geloof ik.
Eitje de erbij voor de liefhebber en komkommer in azijn.
Dat is ook altijd lekker idd! Maar ik let even op mn koolhydraten, en van de bouillabaise mag ik net zoveel als ik wil.
Ik zat trouwens na 1 flinke soepkop echt vol. Vanavond nog een nemen. Ik was zelf nooit op het idee gekomen dit te maken Lummel, bedankt!
Laat maar, geen eigenheimers maar Frieslanders die amateur die zich groenteboer noemt had niet anders. Voordeel je hoeft niet te schillen je kan het velletje er zo afwassen. Nieuwe aardappels, er is helemaal niks mee.
Ik moet eerlijk bekennen dat het vele jaren geleden is dat ik zelf aardappels heb geschild. ik weet het, lui... maar ik ga voor stamppotten meestal voor gemak en koop een zak kruimige aardappelen bij AH en kieper die zo de pan in 🙂
Ik zal het weer eens proberen en kijken of ik het het verschil waard vind, vast wel 😉
En we gaan weer maken.
Eerst tomaten ontpellen en groente snijden.
Goh zou Lummelientje honger hebben gehad.
Inderdaad Munckerik, ook ik doe er altijd een scheutje ‘ouzo’ in (ik ben Grieks georiënteerd?) .
Lummel, vorige week voor gemak even gehaald bij de visboer, deze maakt het vers, maar dag erop terug gegaan dat m’n bloeddruk op 230 of zo stond van het zout....... brrr niet te vreten. Ik ga het van de week zelf maar weer eens maken, veel lekkerder?. Dank je weer voor deze aanmoediging ?
Wij zitten veel in Griekenland in een vissersdorpje waar ik de vis vers van de boot krijg en ook zelf wel eens met de harpoen vang, de vis en verse groenten moeten de smaak geven al haal ik mijn verse kruiden ook uit de bergen die ook compleet anders maken dan hier uit een potje. Lummel, goed bezig, mijn tafelgenote heeft ook altijd trek net als jouw Lummelientje?
Gvd.krijg ik weer honger van.heerlijk dat natuurlijke voedsel,Lummel geen wonder dat Lummelientje gek op je is(kan ook zijn dat ze van je eten houd)maar daar bemoei ik me niet mee?moet wel effe stoken?