Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 2 / 50

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En als desert heerlijk verse watermeloen, de kleinste van de turkse supermarkt, 10 kilo!

Die van Albert heijn zijn bleek en niet zoet, deze is heerlijk.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En gelukkig zit er hier een Sligro om de hoek 🙂

 

Zet de BBQ aan en stap daarna in de auto, als je terug bent met je steak  is de BBQ heet!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hebt net 3 kilo vlees achter je kiezen 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha slechts  1,6 minus bot en dat gedeeld door 2 he

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kerntemperatuur meten is een hulpmiddeltje maar niet ideaal daar niet overal het vlee even dik is enz... daarvoor bestaat de test met de duim. Saus kan je beter de dag ervoor klaarmaken en je vlees erin laten marcereren. Met de overschot van de saus kan je dan extra instrijken het moment zelf. Look kan je het beste pletten of heel fijn snijden zodat de smaak beter in het vlees kan. Grote stukken brengen daar weinig op. Voor de rest zeker een heel lekker stuk vlees wat me ertoe aanzet weer te gaan denken aan een volgende BBQ. Smakelijk

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik gebruik zelf geen kerntemperatuurmeter, maar het kan een fijn hulpmiddel zijn. 

Kleinere stukken vlees wrijf ik soms in met wat olie en verse rozemarijn en tijm en dan een paar uurtjes laten staan alvorens op de bbq te leggen. Dit mooie grote stuk vlees heb ik bewust zo puur natuur mogelijk gehouden, caveman style, de kracht van de eenvoud ??

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

zeker en vast goed maar ik zag je de saus maken en dacht dan ja waarom niet een dag laten trekken. Ik begrijp nu wel dat je na het lange zoekwerk vooral lekker eten wou wat zeker en vast gelukt is ....krijg er honger van 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is echt geweldig vlees Rene, echt een keer doen hoor! Superlekker. 

Niet overal te koop, maar Cote de Boeuf is eigenlijk hetzelfde, maar dan zonder het lange bot er aan. Dus bij gebrek aan een Tomahawk kan je altijd nog voor de cote de boeuf gaan ?

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zal ik zeker eens doen. Ben een vleeseter dus zie zo een stuk wel zitten

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben nu de steak voor vandaag aan het voorbereiden. Een Entrecote van 750 gram.

Hij moet voor hij de BBQ op gaat lekker op kamertemperatuur komen. Ik ga mijn Weber BabyQ gebruiken. Deze werkt op gas, is niet ideaal maar we gaan er het beste van proberen te maken.

Ik heb de steak goed ingemasseerd met verse tijm en rozemarijn. Dit masseer je lekker in aan alle kanten. Doe er een goede scheut olie bij. Geen massage zonder olie toch 😉 Knoflook heb hier weggelaten want de Chimichurry waar Munckerik het recept van heeft gedeeld is al erg krachtig van smaak. Deze heb ik gisteren al gemaakt, die eet ik er dus lekker bij.

Gebruik nooit dure goede olijfolie, deze is niet bedoeld om te verhitten en kan bittere smaken afgeven als je dat toch doet. Daar verpest je het vlees mee. Gebruik bij voorkeur gewoon goedkope arachide of zonnebloemolie. Helaas was dat op en heb ik wel olijfolie gebruikt, echter deze is geraffineerd en wel bedoeld voor verhitting. Je kunt deze olie vinden in de webshop van fooddelicious in rotterdam, is ook echt een aanrader trouwens. Maar met goedkope arachide olie is niets mis, heb je dat in huis gebruik je gewoon dat.

De steak staat nu met de kruiden afgedekt buiten de koelkast, over een uurtje masseer ik hem nog een keer goed in, en om 12.00 is het tijd om hem op de BBQ te leggen. 

Ik heb er weer zin in 🙂

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat wordt weer smullen Jan. Geniet ervan en voor straks...eet smakelijk!

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Deze BBQ werkt dus op gas, die moet je dus net als wanneer je kolen gebruikt een tijdje vantevoren aanzetten. In mijn geval heb ik hem met gesloten deksel ruim een kwartier aan laten staan zodat het rooster goed op temperatuur kan komen.

De kruiden grotendeels van het vlees verwijderd en het vlees op de BBQ gedeponeerd.

8 minuten per kant met gesloten deksel was het plan, een moment van onoplettendheid en het waren er 10.... Niet erg, gewoon omdraaien en de andere kant 6 minuten inplaats van 8.

10 minuutjes rusten in het folie en aansnijden maar. 

Hij had van mij iets roder mogen zijn. Had ik maar op moeten letten. Toch was hij erg lekker! Met Erik zijn Chimichurro echt een aanrader. Krachtig van smaak! Eigenlijk was het hele voorbereiden met tijm en rozemarijn niet nodig geweest als je er chimichurro bij eet. Geweldige combinatie! Je hebt ook meteen geen salade meer nodig!

En natuurlijk een lekkere eau de vie van framboos erbij!

 

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je gaat toch niet zeggen dat hij alweer op is Jan!?

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha  sja, ik moet helaas wel bekennen dat dat zo is ....

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Maar er was dus vraag naar een BBQ topic, wie volgt????

Beantwoorden
Pagina 2 / 50
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?